Απειλές Ερντογάν: Εκατομμύρια πρόσφυγες θα κατευθυνθούν προς την Ελλάδα

1174
τουρκίας

Ο Ερντογάν επέμεινε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κλείσει τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Ασταμάτητος συνεχίζει τα παραληρήματά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αφού αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορα και να βάλει «φωτιά» σε ολόκληρη την Ευρώπη τώρα κουνάει το δάχτυλο και κατηγορεί ανοιχτά την Ελλάδα για απάνθρωπες τακτικές απέναντι στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Έβρο.

Στο νέο αυτό παραλήρημα κατά της Ελλάδας, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε λόγο για «πραγματικές βόμβες και δακρυγόνα» που ρίχνουν κάποιοι, χωρίς πάντως να κατονομάζει την Ελλάδα.

Όπως είπε, αυτοί «θα αναγκαστούν να λογοδοτήσουν στη διεθνή κοινότητα».

«Η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της»

Παράλληλα, κάλεσε για μια ακόμα φορά την Ευρώπη «να αναλάβει το βάρος που της αναλογεί».

«Αφού ανοίξαμε τις πόρτες (σ.σ. τα σύνορα), πολλαπλασιάστηκαν τα τηλεφωνήματα, μας λένε “κλείστε τις πόρτες”. Τους είπα: Έγινε, τελείωσε. Οι πόρτες πλέον είναι ανοιχτές. Τώρα πρέπει να αναλάβετε το βάρος που σας αναλογεί», συνέχισε, σε ομιλία του στην Άγκυρα.

«Εκατομμύρια θα κατευθυνθούν προς την Ευρώπη»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, συνέχιζε να ανεβάζει τους αριθμούς των προσφύγων που φθάνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, κάνοντας λόγο για «εκατοντάδες χιλιάδες».

Μάλιστα συμπλήρωσε πως «εκατομμύρια» μετανάστες θα κατευθυνθούν «σύντομα» προς την Ευρώπη.

«Αφότου ανοίξαμε τα σύνορά μας (την Παρασκευή) ο αριθμός εκείνων που κατευθύνθηκαν προς την Ευρώπη έφτασε τις εκατοντάδες χιλιάδες. Σύντομα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα εκατομμύρια» είπε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Οι αριθμοί αυτοί, όπως επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τα όσα διαπίστωσαν οι ανταποκριτές του επί τόπου, «φαίνονται υπερβολικά υπερεκτιμημένοι».

Απευθυνόμενος εξάλλου στο συριακό καθεστώς, ο Ερντογάν είπε ότι οι απώλειες σε στρατιώτες και στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει υποστεί μέχρι τώρα λόγω των επιθέσεων της Τουρκίας και των ανταρτών «είναι απλώς η αρχή». Κάλεσε τις συριακές δυνάμεις να αποσυρθούν στις γραμμές που έχει καθορίσει η Άγκυρα απειλώντας πως αν δεν το κάνουν «δεν θα μείνει κεφάλι στους ώμους τους».

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι του πρότειναν να οργανωθεί μια σύνοδος κορυφής με τη συμμετοχή του ίδιου και «τεσσάρων ή πέντε χωρών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας