Απαράδεκτη και πρωτοφανής δικαστική απόφαση επιβραβεύει την Χρυσή Αυγή και καταδικάζει ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

3540

Με απαράδεκτη, προκλητική και πρωτοφανή στα μεταπολιτευτικά χρόνια απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος καταδικάστηκε σε χρηματική αποζημίωση ενός νυν και δύο πρώην βουλευτών της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, για δήθεν “εξύβριση και ηθική βλάβη” τους, όταν το 2012 σε συνέντευξη Τύπου, ως επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε απάντηση δημοσιογραφικής ερώτησης για την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στις παρελάσεις, για την 28η Οκτωβρίου, δήλωσε ότι “οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι πολιτικοί απόγονοι των ντόπιων συνεργατών του βρωμίζουν τον τόπο και δεν έχουν θέση σε παρελάσεις και εκδηλώσεις που τιμούν την αντίσταση του λαού μας κατά των φασιστών – ναζιστών.
Είναι τραγικό αλλά η πρωτοφανής αυτή απόφαση του δικαστηρίου έρχεται να επιβραβεύσει την Χρυσή Αυγή και ακόμα χειρότερα να λειτουργήσει εξιλεωτικά για την νεοναζιστική της παρουσία.
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι τέτοιου είδους δικαστικές αποφάσεις δεν είναι καθόλου άσχετες από τις κυβερνητικές πολιτικές των άγριων αντικοινωνικών μέτρων και ιδιαίτερα από το κλίμα δυσφήμησης της Αριστεράς που έχει σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως από τον αυταρχικό, συντηρητικό και σκοταδιστικό κατήφορο πολλών από τις κυβερνητικές επιλογές και τις επιλογές του μνημονιακού πολιτικού τόξου.
Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι καταστάσεις σαν αυτές που βιώνουμε, όπου σκληροί κρατικοί μηχανισμοί φανερώνουν ένα σκοτεινό πρόσωπο ανοχής, δικαιολόγησης ή και κάλυψης νεοφασιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, κάνουν πολύ αναγκαία την κοινή δράση και το κοινό μέτωπο όλη της Αριστεράς, πέρα από διαφορές και διαφορετικότητες, αντί των επιλόγων του απομονωτισμού, της αυτάρκειας και των άγονων ενδοαριστερών αντιπαραθέσεων.

Κ.Ζ.

1 σχόλιο

  1. Ως πότε θα αντιμετωπίζουμε τον κατακτημένο νομικό πολιτισμό και την δικαιική-εισαγγελική-δικαστική διαφθορά (βλέπετε τις κατά καιρούς διαπιστώσεις-προτάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής Greco κατά της διαφθοράς) με “αξιώματα” του τύπου:”Το θέμα είναι πολιτικό”-“Μα, πιστεύετε στην Ελληνική Δικαιοσύνη;”.
    Σχετικά με το ναζιστικό ολοκαύτωμα των Εβραίων και την οφειλόμενη δικαιϊκή/δικονομική αντιμετώπιση των απανταχού ναζιστικών οργανώσεων τύπου Χρυσή Αυγή, επισημαίνεται στο ότι το ολοκαύτωμα συνυπήρξε, συστηματικά-μεθοδικά με την αντίστοιχη θεωρητική-ιδεολογική-ψυχολογική-Πολιτική Υποστήριξη και με την προοπτική Διαιώνισης, τόσο της Ιδεολογικής Σύλληψης, όσο και της Πράξης.
    Το δημοσίευμα για την απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάζεται ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ διότι “εξύβρισε” βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πρέπει να μας ενεργοποιήσει. Η “εξύβριση” αυτή αποτελεί για την Χ.Α. τίτλο τιμής, θεωρητική-ιδεολογική-ψυχολογική-Πολιτική βάση της οργάνωσής της, με σκοπό πραγμάτωσης της οικείας θεωρίας-ιδεολογίας-κλπ, σκοπό πολλάκις πραγματοποιημένο, με την ανοχή-συνενοχή του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού και της κατά διορισμόν-ανάκληση εντελλομένης του (και εις αυτόν αποδίδουσα “λογαριασμόν”) ηγεσίας της Ελληνικής Δικαιοσύνης.
    Το Εφετείο Θεσσαλονίκης λοιπόν, δεν έκανε τίποτα λιγότερο, από το να κλείνει τα μάτια μπροστά στο Είναι (από ποινική άποψη) της Χ.Α., διαιωνίζοντας την πολιτικοδικαστική διευκόλυνση αναπαραγωγής και της σχετικής ιδεολογίας και της εγγενούς ως προς την ιδεολογία οργάνωσης (οργάνωσης, με τις γνωστές περγαμηνές, αυτό δεν αποτελεί βεβαίως εξύβριση κύριοι Δικαστές…) και μάλιστα με τη βούλα της ΣΥΝ-ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ του Αντιπροσωπευτικού Κοινοβουλευτισμού.
    Η Λαϊκή, η Δικαιική, η Πολιτική ενεργοποίηση, δεν επιτρέπεται να αγνοεί, πολύ περισσότερο να υποτιμά, τον κατακτημένο νομικό πολιτισμό και να αφήνει στο απυρόβλητο κάθε εκδήλωση εισαγγελικής-δικαστικης διαφθοράς (αν θέλετε και εισαγγελικού-δικαστικού φόβου τυχόν πολιτικών ή λοιπών αντιποίνων).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας