Απαράδεκτη η υπογραφή της κυβέρνησης σε δήλωση κατά της αποκλεισμένης Κούβας

451
Απαράδεκτη η υπογραφή της κυβέρνησης

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, σπεύδοντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υιοθετώντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος της Κούβας. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, γιατί στηρίζει την προβοκάτσια και την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταδικάζει την κατάπτυστη κοινή δήλωση που υπέγραψαν κατά της Κούβας υπουργοί Εξωτερικών, ανάμεσα τους ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας και καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Εξέδωσε την εξής ανακοίνωση – καταγγελία:

Ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που συνυπογράφει την κατάπτυστη και προκλητική κοινή δήλωση 20 Υπουργούν Εξωτερικών κατά της Κούβας, αναμασώντας τα κάλπικα επιχειρήματα περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τάχα παραβιάζονται από την κουβανική κυβέρνηση.

Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, σπεύδοντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υιοθετώντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος της Κούβας. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, γιατί στηρίζει την προβοκάτσια και την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας και μάλιστα συνυπογράφοντας μαζί με τις πλέον αντιδραστικές κυβερνήσεις χωρών, όπως του κράτους-δολοφόνου  Ισραήλ ή των χωρών της Βαλτικής που πρωτοστατούν στην αντικομμουνιστική υστερία με απαγορεύσεις και διωγμούς. Με την υπογραφή της αποδεικνύει πόσο απατηλές είναι οι διακηρύξεις της περί δημοκρατίας και ειρήνης, πόσο εχθρική είναι η ίδια απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός εκφράζει διαχρονικά την αλληλεγγύη του απέναντι στην πάλη και τους αγώνες του κουβανικού λαού κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Η κυβέρνηση είναι βαθιά υπόλογη απέναντί του και πρέπει να λογοδοτήσει.

Απαιτούμε:

– Να αποσυρθεί άμεσα η υπογραφή της Ελλάδας από την απαράδεκτη κοινή δήλωση κατά της Κούβας, που εκδόθηκε από τις ΗΠΑ και στηρίχτηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Να τερματιστεί ο απάνθρωπος 60χρονος πολύμορφος αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας.

– Να σταματήσει κάθε είδους επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας με οποιοδήποτε πρόσχημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας