Απαράδεκτες πολωτικές και διχαστικές δηλώσεις Γ.Οικονόμου: “Χαρακτηρίζει υβριδική απειλή τους ανεμβολίαστους“!

707

Χαρακτηρισμοί Γ. Οικονόμου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές. Από πότε η ΕΥΠ διασφαλίζει τον «ομαλό κοινωνικό βίο»; Με τέτοιες δηλώσεις η κυβέρνηση δεν διευκολύνει τους εμβολιασμούς αλλά τα τείχη, τη πόλωση και τον διχασμό στη κοινωνία.

Εσωτερική απειλή φαίνεται να θεωρεί η κυβέρνηση όσους αντιδρούν στα εκδικητικά μέτρα που λαμβάνει πάντοτε με την ηθική επίκληση ενός συζητήσιμου υγειονομικού κινδύνου.

Η φράση ”εσωτερική απειλή” ακούστηκε δυο φορές στην απάντηση που έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου όταν κλήθηκε να απαντήσει στην σχετική ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης μετά τον σάλο που ξέσπασε ύστερα από τις αποκαλύψεις πως η ΕΥΠ κατ εντολή του πρωθυπουργού παρακολουθεί πολίτες που διαφωνούν με κυβερνητικά μέτρα για πρώτη φορά μετά το 1974.

Είπε λοιπόν ο Γ. Οικονόμου είπε τα εξής περίεργα:

«Καλό θα ήταν η δουλειά και ο ρόλος της ΕΥΠ να μένει έξω από την δημόσια πολιτική αντιπαράθεση. Η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και αυτό μας διακατέχει οριζόντια όσον αφορά την λειτουργία των κρατικών οργάνων, η ΕΥΠ επιτελεί έναν πολύ σημαντικό και σπουδαίο ρόλο με πολύ μεγάλη επάρκεια σε ό,τι αφορά τις απειλές για την εθνική ασφάλεια των πολιτών για τον ομαλό κοινωνικό βίο είτε αυτό αφορά εσωτερικές είτε εξωτερικές απειλές είτε είναι το οργανωμένο έγκλημα».

Και στην συνέχεια μίλησε και για: «απειλές που έχουν και πιο υβριδικά χαρακτηριστικά στον Έβρο είτε με την υγειονομική κρίση που ορισμένοι προσπαθούν να αξιοποιήσουν και δυστυχώς δημιουργούν καταστάσεις που εγκυμονούν μεγάλες απειλές για την απώλεια ζωής των συμπολιτών μας».

Και τελειώνοντας πρόσθεσε: «ότι η ΕΥΠ εποπτεύεται από ανεξάρτητη εισαγγελική αρχή απολύτως επιφορτισμένη με τον ρόλο αυτό. Θα ήταν καλό και αυτό ακολουθείται κατά κόρον στα ευρωπαϊκά κράτη η ΕΥΠ η δουλειά της και ο ρόλος της να μένει έξω από τη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση και αυτή και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί απέναντι στον διοικητή και τον επικεφαλής της για λόγους προφανείς»

Ο αναγνώστης θα παρατηρήσει ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει δυο φορές την λέξη απειλή. Πρώτα κάνει λόγο για «εσωτερική απειλή» και κατόπιν συγκεκριμενοποιεί μιλώντας για «υβριδική απειλή που θέτει σε κίνδυνο την ζωή συμπολιτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας