Απέκρυψαν και δεύτερο τουρκικό σκάφος που προκάλεσε ζημιές σε σκάφος Λ.Σ

472
δεύτερο τουρκικό σκάφος που προκάλεσε

Τουρκικό σκάφος εισέβαλε το πρωί του Σαββάτου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρενόχλησε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, προκαλώντας του ζημιές. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού υπήρξε ένα περιστατικό παρενόχλησης, παρόλα αυτά το ΟΡΕΝ υποστηρίζει πως τελικά τα περιστατικά ήταν δύο!

Συγκεκριμένα στις 8 το πρωί του Σαββάτου, τουρκικό πλοίο παρενόχλησε ελληνικό σκάφος του Λ.Σ που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία, νότια της Λέσβου.

Η Τουρκική ακταιωρός, παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας, προχώρησε σε επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ για λίγη ώρα είχε παράλληλη πορεία με το ελληνικό σκάφος. Τελικά,το τουρκικό σκάφος προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές στο ελληνικό πλοίο.

Λίγες ώρες αργότερα, σημειώθηκε το περιστατικό που είχε ανακοινωθεί από το Λιμενικό Σώμα. Όπως ανακοίνωσε το Λ.Σ., το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή και παρενοχλήθηκε με τον ίδιο τρόπο από τουρκικό σκάφος.

To ερώτημα είναι το γιατί το Λιμενικό Σώμα «ξέχασε» να αναφερθεί και στο δεύτερο περιστατικό στην ανακοίνωση του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Πρώτες πρωινές ώρες της 13-06-2021, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά νήσου Λέσβου, περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας