Επιστολή-απάντηση στον Κατρούγκαλο, των συνταξιούχων της ΛΑ.Ε. Θεσ/νίκης

2411
Κατρούγκαλο

Κύριε Κατρούγκαλε,
οι συνταξιούχοι Θεσσαλονίκης της Λαϊκής Ενότητας σας ευχαριστούμε για την τιμή που μας κάνατε να στείλετε προσωπική επιστολή στην ταπεινότητά μας. Τέτοια τιμή προς απλούς πολίτες νομίζουμε πως δεν θα έκανε ούτε η Μαρία Αντουανέτα, παρά την ευγενή πρόθεσή της να τους ενημερώσει ότι μπορούν να φάνε και παντεσπάν εκτός από ψωμί, στην περίπτωσή μας δε, εκτός από κουτόχορτο.
Η επιστολή σας έχει ένα «άρωμα» ευγένειας και καλοσύνης, το οποίο ειλικρινά μας συγκίνησε, όχι όμως τόσο, ώστε να ξεχάσουμε ότι κάθε μέρα βλέπουμε τις συντάξεις μας να εξαερώνονται και να μη φθάνουν για να αγοράσουμε τα απαραίτητα για τη ζωή μας φάρμακα, να καλύψουμε τις ανελαστικές δαπάνες μας, και δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, να ζήσουμε και τα άνεργα παιδιά και τα εγγονάκια μας.
Όμως είμαστε πολύ ευτυχείς, διότι, αφού μας ενημερώνετε για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις μας,παράλληλα μας υπόσχεστε πως με την επερχόμενη (;;) άνοδο της οικονομίας θα υπάρξει αύξηση και των συντάξεών μας, αυτόματα μάλιστα με τον πληθωρισμό. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ωστόσο, ότι είμαστε συνταξιούχοι, δηλαδή στο γέρμα της ζωής μας, και δυστυχώς, δε μπορούμε να περιμένουμε πολλά τέρμινα για την επερχόμενη (;;) άνοδο της οικονομίας, όχι γιατί δε θέλουμε, αλλά γιατί δε μας το επιτρέπουν οι νόμοι της ζωής. Άσε που κανένας σοβαρός άνθρωπος σ αυτήν τη χώρα δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει άνοδος της οικονομίας με την πολιτική που ασκείτε.
Επιπλέον, έχουν μειωθεί τόσο δραματικά οι συντάξεις μας (φροντίσατε κι εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις γι αυτό), που θα πρέπει να ζήσουμε άλλη μια ζωή για να τις δούμε να επανέρχονται στο αρχικό τους ύψος, αυτό που είχε υπολογιστεί και δικαιούμαστε με βάση τις εισφορές μας.
Αν μπορείτε να κάνετε συμφωνία με τον Ύψιστο, τόσο πετυχημένη όσο οι συμφωνίες που κάνετε με τους δανειστές, ώστε να μας χαρίσει άλλη μια ζωή μέχρι να γίνει η «ολική επαναφορά» των συντάξεων, εμείς θα σας είμαστε ευγνώμονες.
Κλείνοντας κ. Κατρούγκαλε,
Αφού σας ευχαριστήσουμε και πάλι για το ευχάριστο διάλειμμα που προσφέρατε με την επιστολή σας στην ανιαρή και μίζερη (όπως την καταντήσατε) καθημερινότητά μας, κι ας κόστισε αυτή κάποια πολύτιμα ευρώ στο δημόσιο προϋπολογισμό (δηλαδή σε εμάς), σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να παραπλανηθούμε σχετικά με την ασφαλιστική σας μεταρρύθμιση. Είμαστε σίγουροι πως δεν πρόκειται να μειώσετε κι άλλο τις συντάξεις, αφού όπως το δηλώσατε τόσες φορές με υπερηφάνεια, εσείς είστε «κομμουνιστής».
Μόνον που ο «κομμουνιστής» κ. Υπουργέ δεν είναι τίτλος celebrity για να τον περιφέρετε στα κανάλια, είναι λέξη γραμμένη με αίμα και αγώνες χιλιάδων ανθρώπων που πίστεψαν, αγωνίστηκαν και εξακολουθούν να αγωνίζονται για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για αξιοπρεπή ζωή των εκμεταλλευόμενων τάξεων και των απόμαχων της δουλειάς, για κατάργηση της φτώχειας και της εξαθλίωσης, έννοιες και πράξεις εντελώς ξένες με αυτές που έχετε στην καθημερινή σας ατζέντα σαν Υπουργός της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Υ.Γ. Να σας στείλουμε κι εμείς ένα «συστημένο» μήνυμα. Όσο αντέχουν οι δυνάμεις μας, θα είμαστε στους δρόμους για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές που οδηγούν στην εξαθλίωση όχι μόνον εμάς, αλλά τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, θα μας βρίσκετε μπροστά σας και απέναντί σας, μέχρι τη δικαίωσή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας