Ανώμαλη προσγείωση στις κυβερνητικές κορώνες περί μη εφαρμογής των μέτρων

2412
αναφορά

«Η βροχή των τροπολογιών και μάλιστα εκπρόθεσμων που ακολούθησε τις κυβερνητικές κορώνες περί μη εφαρμογής των μέτρων, δείχνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άνευ όρων παράδοσή της στις απαιτήσεις των δανειστών. Για άλλη μια φορά καταδεικνύει τη φαυλότητα, την προχειρότητα και την αναντιστοιχία λόγων και έργων.

Με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν εκπρόθεσμα και σε άσχετα νομοσχέδια προβλέπεται ότι:

  • την πρόσφατη απόφαση για τη νέα μείωση των συντάξεων ακολουθεί απαγόρευση αύξησης μέχρι και το 2022,

  • συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η αναστολή της ισχύος της επεκτασιμότητας των κλαδικών συμβάσεων σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και η αρχή της ισχύος της ευνοϊκότερης σύμβασης σε περίπτωση συρροής,

  • δίνεται οι δυνατότητα να έρθει πιο νωρίς από το 2020 που ψήφισαν αρχικά η μείωση του αφορολόγητου

  • έρχεται πιο κοντά η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Αυτά λίγο μετά τις κυβερνητικές κορώνες και λίγο μετά επίσης από την άλλη απαράδεκτη ρύθμιση που απειλεί ακόμη και την ελευθερία της έκφρασης.

Για μας αυτό που σήμερα απαιτείται είναι η ανατροπή αυτών των πολιτικών και η προβολή και εφαρμογή μιας εναλλακτικής πρότασης στον αντίποδα όσων προωθούνται

Τα βασικά στοιχεία αυτής της εναλλακτικής πρότασης είναι η κατάργηση των μνημονίων, ο τερματισμός της λιτότητας, η διαγραφή του δημοσίου χρέους, η γενναία «σεισάχθεια» – «διαγραφή» στο ιδιωτικό χρέος λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, η εθνικοποίηση των τραπεζών, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και η ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα.

Αυτά προϋποθέτουν την έξοδο από την ευρωζώνη και έκδοση εθνικού νομίσματος, καθώς και τη σύγκρουση και ρήξη με την ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, που θα στηρίζει και θα ενισχύει τους μισθούς τις συντάξεις, τα λαϊκά εισοδήματα, τις θέσεις εργασίας, τη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια και θα ανοίγει το δρόμο για βαθύτερες οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές.

Σήμερα είναι αναγκαίο όσο ΠΟΤΕ να συγκροτηθεί ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο όλων χωρίς εξαίρεση των αριστερών, πατριωτικών, δημοκρατικών και αντιμνημονιακών δυνάμεων, που θα προωθήσει τους παραπάνω στόχους, θα εμπνεύσει νέους αγώνες και θα δώσει νέα ελπίδα στο λαό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας