Ανοικτή επιστολή Ανέργων για το έκτακτο επίδομα

2105
οαεδ

Τους τελευταίους μήνες έχει ανοίξει η κουβέντα για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017 και την κατανομή μερίδας αυτού σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση έχουν ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι γύρω από το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος. Όσο αυτοί προσπαθούν να μας πείσουν για τις δήθεν κοινωνικές τους ευαισθησίες, οι φτωχοί κι οι άνεργοι πληθαίνουμε. Όσοι έχουμε ανάγκη από οικονομική βοήθεια γινόμαστε όλο και πιο πολλοί ενώ τα χρήματα που μπορεί να δοθούν σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες.

Για άλλη μια φορά καμία ξεκάθαρη αναφορά δεν γίνεται για τους περίπου 1.200.000 άνεργους και αν θα λάβουν κάτι από το κοινωνικό μέρισμα. Το μόνο που σχεδιάζουν για εμάς είναι κι άλλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για μερικούς μόνο χιλιάδες εργαζόμενους, με τον υποκατώτατο μισθό και χωρίς πλήρη δικαιώματα, προγράμματα που στην πραγματικότητα ανακυκλώνουν την ανεργία.

Θέλουν να συνηθίσουμε στη μιζέρια, δίχως καμία σταθερότητα. Τους βολεύει οι άνεργοι να ζούμε στην εξαθλίωση, αναζητώντας συνεχώς ένα κομμάτι ψωμί έτσι ώστε να μπορούν να περνούν ανενόχλητοι καινούργια μέτρα σας βάρος μας. Είναι χαρακτηριστικό δε πως μόνο μερικές χιλιάδες άνεργοι είναι αυτοί που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ, ενώ η τεράστια πλειοψηφία δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ. Οι άνεργοι αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε για φόρους και λογαριασμούς χωρίς καμία οικονομική βοήθεια από το κράτος, το οποίο μας έχει πετάξει στο περιθώριο.

Είναι ξεκάθαρο πως τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν δώρο από καμία κυβέρνηση, είναι δικά μας! Προέρχονται από τις τεράστιες θυσίες και το ‘‘ξεζούμισμα’’, τις μειώσεις μισθών, τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, τη υπερφορολόγηση κλπ που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι οικογένειες μας. Γι αυτό το λόγο πρέπει και μπορεί να δοθεί μέρος τους και για την επιδότηση των ανέργων.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ! ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΜΕΣΑ!
Ως ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ διεκδικούμε εδώ και τώρα ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ. Οι άνεργοι να συγκροτηθούμε σε επιτροπές στις γειτονιές μας για το έκτακτο επίδομα. Θέλουμε ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ από την κυβέρνηση! ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ του μαζικού κινήματος να πάρουν θέση ανοικτά γι’ αυτό το ζήτημα! Καλούμε τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους να στηρίξουν πάρουν θέση τα δίκαια αιτήματά μας. Να γίνει ο αγώνας για το επίδομα των ανέργων υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας!

Θέλουμε ΜΕΤΡΑ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΕΠΙΔΟΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ. Και το κυριότερο θέλουμε ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Θέλουμε ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ, ΟΧΙ ΖΩΗ ΜΕ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΑ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας