Ανεβαίνουν οι αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα. Φιάσκο η έξοδος στις αγορές!

2363
δάνεια

Ακόμα και οι λεγόμενες ”αγορές”, αν και αυτό το κριτήριο είναι επισφαλές και συχνά χειραγωγούμενο, δεν φαίνεται να συμμερίζονται την αισιοδοξία της κυβέρνησης για την οικονομία και δεν φαίνεται να θεωρούν ότι η χώρα αλλάζει σελίδα, το αντίθετο, μάλιστα.
Αύξηση αντί για βελτίωση σημειώνει το κόστος δανεισμού της ελληνική κυβέρνησης από την ημέρα της εξόδου στις αγορές, όπως αυτό αποτυπώνεται στις αποδόσεις των 10ετών κρατικών ομολόγων. Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτό, σε συνδυασμό με την πτώση που έχει σημειώσει το ελληνικό χρηματιστήριο, δείχνει ότι οι επενδυτές δεν έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Πιο αναλυτικά, η απόδοση στο 10ετές διαμορφώνεται στο 5,474% με άνοδο σχεδόν 5% από την ημέρα που ανακοινώθηκε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές (5,274%), μόλις την περασμένη εβδομάδα.
Ανοδικά έχει κινηθεί και η απόδοση του 2ετούς τίτλου από την ημέρα της εκτόξευσης του 5ετούς, αφού σήμερα οι αποδόσεις του διαμορφώνονται στο 3,312% από 3,185% στις 25 Ιουλίου.

Σε ότι αφορά το ελληνικό χρηματιστήριο, από την ημέρα της εξόδου ο τραπεζικός δείκτης, κυρίως, έχει υποχωρήσει σημαντικά, ενώ ο Γενικός Δείκτης λιγότερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας