Ανατροπή στη Γερμανία: Πρώτο κόμμα και με διαφορά οι «φιλοαμερικάνοι»-«αντιρώσοι» Πράσινοι

567
Πρώτο κόμμα και με διαφορά

Την ώρα που στους δρόμους του Βερολίνου επικρατεί χάος από τις διαδηλώσεις για το lockdown, την ίδια ώρα αναταραχή επικρατεί και στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του καναλιού RTL εμφάνισε τους Πράσινους να έχουν πραγματοποιήσει άλμα, περνώντας στην πρώτη θέση και αφήνοντας 7 μονάδες πίσω τους Χριστιανοδημοκράτες.

Ως γνωστόν το Πράσινο κόμμα της Γερμανίας είναι ακραία «φιλοαμερικάνικο», ιδιαίτερα «ευρώπληκτο» και προσηλωμένο στις Βρυξέλλες, προωθημένα υπερ της «παγκοσμιοποίησης» και σχεδόν φανατικό στον «αντιρώσικο» προσανατολισμό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Πράσινο κόμμα προσφέρει αμέριστη υποστήριξη στη ψυχροπολεμική πολιτική του Κιέβου, ενώ τάσσεται υπερ της διακοπής και του τερματισμού του έργου για τον αγωγό με ρωσικό φυσικό αέριο,  NordStream2.

Η δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποίαν οι Πράσινοι κερδίζουν 5 μονάδες και βρίσκονται στο 28% και οι Χριστιανοδημοκράτες χάνουν 6 μονάδες και βρίσκονται στο 21%,  αποτελεί ενδεχομένως μια μέτρηση της στιγμής, σε μια συγκυρία «αδελφοκτόνου» κρίσης για την ένωση Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών η οποία άνοιξε για το αξίωμα υποψήφιου Καγκελαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το γερμανικό πολιτικό σκηνικό φαίνεται ότι αλλάζει ραγδαία αλλά είναι πολύ αμφίβολο αν αυτή η αλλαγή θα βρίσκεται σε θετικότερη κατεύθυνση σε σχέση με τη σημερινή γερμανική Ευρώπη.

Μπορεί οι Πράσινοι να ασκούν μια έντονη κριτική στο καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία αλλά είναι πολύ αμφίβολο ότι θα αμφισβητήσουν τα μεγάλα ζωτικά γερμανικά συμφέροντα στην Τουρκία, που είναι συνδεδεμένα με το γερμανικό κατεστημένο στο οποίο και οι Πράσινοι ανήκουν.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας