Ανατροπή στην Ευρασία-«Πρόταση» Ρωσίας για ένταξη Συρίας-Ιράν στον Οργανισμό Συλλογικής-Ασφάλειας Κ.Ασίας(CSTO)

651
Ανατροπή στην Ευρασία

Η ενδεχόμενη είσοδος Συρίας και Ιράν στον Οργανισμό της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), στον οποίο συμμετέχουν Αρμενία, Καζακστάν, Κιργισία, Λευκορωσία, Ρωσία και Τατζικιστάν, θα αποτελέσει μια ιστορική αλλαγή και ανατροπή που θα θρυμματίσει την Rimland και θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στο ΝΑΤΟ.

Tελικό κτύπημα στο ΝΑΤΟ και στην περίφημη θεωρία της “φυλακής της Rimland”  προανήγγειλε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Καρταπόλοφ.

Όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε-και τυπικά- σε μια ιστορική αλλαγή: Η Ευρασία μετά το Αφγανιστάν θα εδραιώσει στρατιωτικά την κυριαρχία της κατοχυρώνοντας την έξοδο στην θάλασσα της Μεσογείου αλλά και στον Περσικό Κόλπο/ Αραβική Θάλασσα.

Η Συρία μέλος του CSTO;

“Η Συρία μπορεί να γίνει το επόμενο μέλος του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας CSTO” αποκάλυψε ο επικεφαλής της Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αντρέι Καρταπόλοφ.

Αυτό θα επεκτείνει σημαντικά τις ρωσικές στρατιωτικές δυνατότητες στο έδαφος της Συρίας και θα διατηρήσει την ακεραιότητα και ασφάλεια της χώρας από διάφορες απειλές πχ από Ισραήλ και ΗΠΑ.

Να σημειωθεί εδώ, ότι πρωταρχικός σκοπός εδώ είναι η αποτροπή δημιουργίας κουρδικού κράτους στην ΒΑ Συρία.

“Γιατί όχι; Ο καταστατικός χάρτης του Οργανισμού Συλλογικής Ασφαλείας δεν είναι απλά ένα «στατικό δόγμα», αλλά πρέπει να ανταποκρίνεται άμεσα στις καταστάσεις αν είναι επωφελής για όλους: τόσο για τη Συρία όσο και τους εταίρους του CSTO. Δεν αποκλείω ένα τέτοιο ενδεχόμενο”, δήλωσε ο Καρταπόλοφ σε ρωσικό ΜΜΕ.

Με άλλα λόγια, τώρα κάθε επίθεση στη Συρία από το ίδιο Ισραήλ θα δίνει στη Ρωσία το δικαίωμα να ανταποδώσει, κάτι που μπορεί γρήγορα να αποτρέψει τους επιτιθέμενους.

«Η Συνθήκη Συλλογικής Ασφάλειας προβλέπει την παροχή συμμαχικών εγγυήσεων σε περίπτωση επίθεσης σε χώρα που είναι μέλος του CSTO. Μέχρι στιγμής, η Συρία δεν έχει εκφράσει τέτοιο ενδιαφέρον, ωστόσο, δεδομένων των αυξανόμενων εξωτερικών απειλών, είναι προφανές ότι η Δαμασκός μπορεί να ενδιαφερθεί πολύ για αυτό στο μέλλον», σημειώνει ο ειδικός.

Η Ευρασία επεκτείνεται και διασπά την Rimland

Aν συμβεί αυτό που αναφέρει, όχι τυχαία, ο επικεφαλής της Στρατιωτικής-Πολιτικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας τότε Ρωσία αλλά και Κίνα διασπούν και στρατιωτικά τoν αναχωματικό δακτύλιο που προέβλεπε η θεωρία της Rimland.

Αυτός ο αναχωματικός δακτύλιος κρατά μακριά από την θάλασσα τις χερσαίες δυνάμεις, Ρωσία και Κίνα που αποτελούν την Heartland.

Τα κομμάτια του παζλ φαίνονται να ενώνονται:

  1. Έξοδος της Ρωσίας από τα Δαρδανέλια. Συμφωνία με Τουρκία
  2. Εδραίωση του CSTO στην Συρία άρα και στην Μεσόγειο
  3. Αποτροπή δημιουργίας κουρδικού κράτους στην Συρία
  4. Αίτημα του Ιράν προς το CSTO – Aποτροπή επίθεσης στο Ιράν και έξοδος του CSTO στον Περσικό Κόλπο
  5. Με την κατάρρευση του Αφγανιστάν έχουμε έξοδο Κίνας μέσω Πακιστάν στην Αραβική Θάλασσα
  6. Σύνδεση του CSTO με την Κίνα και μελλοντικά με την Τουρκία
  7. Έληξε η ιστορική θεωρία της Rimland

Και το Ιράν στον CSTO;

Ταυτόχρονα, το αμερικανικό κάζο-όπως εξελίχθηκε- στο Αφγανιστάν, μπορεί να στείλει και το Ιράν στην αγκαλιά του CSTO. Ήδη γίνεται μεγάλη συζήτηση για το θέμα αυτό στην Μόσχα.

Όσο περνούν οι μέρες τόσο θα μεγαλώνει η αμερικανική πίεση για “ρεβάνς” και “αποκατάσταση της εικόνας της υπερδύναμης”. Και το Ιράν είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα.

Ίσως και το CSTO να είναι και ο μοναδικός τρόπος αποτροπής ισραηλινής-αμερικανικής επίθεσης.

Αυτό που μένει να δούμε είναι πως θα ονομαστεί ο νέος Οργανισμός καθώς το όνομα “CSTO” δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην Ευρασιατική Ισλαμική Ένωση που σχηματίζεται… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας