Ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και σχόλιο Δημ. Κοδέλα

3447
ΣΥΡΙΖΑ

Η Ν.Ε Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση της, όχι μόνο δεν παίρνει θέση για την ”ταμπακιέρα” των πλειστηριασμών αλλά και βρίσκει το θράσος να επιτεθεί σε όσους ασκούν κριτική στην κυβερνητική στάση και πολιτική για τις πρόσφατες συλλήψεις και διώξεις στην Αργολίδα όσων μάχονταν κατά των πλειστηριασμών, λέγοντας προκλητικά ότι για τα κακώς γενόμενα φταίει αποκλειστικά ο ‘‘υπερβολικός αστυνομικός και εισαγγελικός ζήλος”(!).
Για την αξιοθαύμαστη Ν.Ε Αργολίδας, οι αστυνομικές αρχές ”κατά το νομικό μας σύστημα δρουν αυτόνομα” και επομένως δεν υπάρχει υπουργός που έχει  την πολιτική και τελικά επιχειρησιακή ευθύνη τους.
Ο απαράδεκτος αστυνομικός διευθυντής Αργολίδας συνέλαβε και συνέταξε εκθέσεις σύλληψης με απολογίες 25 πολιτών που αγωνίζονταν κατά των πλειστηριασμών με δική του πρωτοβουλία χωρίς να λάβει πολιτική έγκριση!
Σε λίγο η Ν.Ε Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, θα ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει και κυβέρνηση σε αυτήν την χώρα.

Μ.Λ

Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει το σχόλιο του Δημ. Κοδέλα (πρώην βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ) στο facebook για την ανακοίνωση της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας και ολόκληρη την ανακοίνωση της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ:

Σχόλιο Δημ. Κοδέλα στο facebook για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: 

”Μερικές φορές είναι καλύτερα να μη μιλάς καθόλου.
Αυτό ισχύει και για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν υπάρχει ούτε μια θέση για το ζήτημα των πλειστηριασμών. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο απόηχος των συλλήψεων. Και το καλύτερο είναι η κατάληξη: “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ… πρέπει να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δικαιωμάτων των πολιτών και περιορισμού της δυνατότητας αστυνομικής ή/και εισαγγελικής καταστολής των νόμιμων κινητοποιήσεών τους.”
Μα, κύριοι, ήδη η κυβέρνηση φρόντισε να …προστατέψει όσους κινητοποιούνται με τη νομοθέτηση των fast track ηλεκτρονικών πλειστηριασμών!!! Ή έχετε μείνει πίσω ή προκαλείτε ανενδοίαστα τη νοημοσύνη των πολιτών…”
Ολόκληρη η ανακοίνωση Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας έχει ως εξής:
Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας με αφορμή την σύλληψη μελών της «κίνησης ενάντια στους πλειστηριασμούς» μετά από κινητοποίηση τους έξω από το Ειρηνοδικείο Άργους στις 20/9/2017, θα ήθελε:

Α) να επαναλάβει την πάγια θέση ενάντια στην αστυνομική ή ακόμα χειρότερα στην αστυνομική και εισαγγελική καταστολή πολιτικών και κοινωνικών αγώνων και με αυτή την έννοια να εκφράσει τη συμπαράστασή της στους συλληφθέντες.
Β) να εκφράσει την «έκπληξή» της στην προσπάθεια που γίνεται τόσο σε επίπεδο ατομικών σχολιασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και ανακοινώσεων πολιτικών οργανώσεων να συνδέσουν τις συλλήψεις αυτές με κάποιο «σκοτεινό» κυβερνητικό σχέδιο.
Γ) να εκφράσει τη θέση της ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά της από γεγονότα όπως το ανωτέρω και να προχωρήσει σε νομοθετικής πρωτοβουλίες ενίσχυσης των δικαιωμάτων των πολιτών και περιορισμού της δυνατότητας αστυνομικής ή/και εισαγγελικής καταστολής των νόμιμων κινητοποιήσεών τους.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας