Ανακοίνωση της Κομμουνιστικής Ανανέωσης για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019

1775

H ΠΓ της ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ που συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα- ΛΑ.Ε. συνεδρίασε στις 30-6-2019.

Διαπιστώνουμε ότι μετά από 10 χρόνια νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων με βασικό στόχο την συντριβή των οικονομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργαζόμενης κοινωνίας, οι εκλογές για τη αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο απέδειξαν ότι οι συντηρητικές πολιτικές συντηρητικοποιούν και την κοινωνία.

Η επιλογή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛΛ. να ασκήσει τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές που άσκησαν ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και οι σύμμαχοι τους, εμπέδωσαν στην κοινωνία το επιχείρημα του συστήματος ότι οι μνημονιακές πολιτικές είναι οικονομικός, πολιτικός και κοινωνικός μονόδρομος. Αυτή την απολύτως ψευδή παραδοχή, που προπαγανδίζουν συνεχώς τα μεγάλα Μέσα Ενημέρωσης, είναι απαραίτητο να την ανατρέψουμε με την ψήφο μας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου και κυρίως αμέσως μετά τις εκλογές. Η βαριά εκλογική ήττα των αντιμνημονιακών δυνάμεων στις εκλογές του Μαϊου κάνει επιτακτική ανάγκη την ανασύνταξη των δυνάμεων που αντιστέκονται στη λογική του μνημονιακού μονόδρομου στη λογική της συγκρότησης ενός πλατιού .κοινωνικού και πολιτικού Μετώπου αντίστασης και ανατροπής, που, με την επεξεργασία ενός μεταβατικού προγράμματος, θα εξασφαλίσει την επιβίωση της εργαζόμενης κοινωνίας και θα ανοίξει το δρόμο για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της.

Τα άμεσα αιτήματα που πρέπει να αναδειχθούν από την επόμενη των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου είναι

  1. Μονομερής παύση πληρωμής του χρέους, άρνηση αναγνώρισης του και διαγραφή του. Κατάργηση των Μνημονίων, κατάργηση των δανειακών συμβάσεων, κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων της περιόδου 2010-2019.
  2. Διαγραφή του χρέους των εργαζομένων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων & μικρών επαγγελματιοβιοτεχνών σε παραγωγικές και κοινωνικά ωφέλιμες δραστηριότητες, προς τις Τράπεζες & το Δημόσιο. Απαγόρευση του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας τους & της μικρής επαγγελματικής/βιοτεχνικής στέγης τους, των χωραφιών τους. Οριζόντια διαγραφή του χρέους, έως π.χ. 100.000 ευρώ στα δάνεια πρώτης κατοικίας και επισκευαστικά των εργαζομένων, τα δάνεια κίνησης, αναπτυξιακά, πρώτης κατοικίας και επισκευαστικά των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων & μικρών ΕΒΕ, τα κάθε είδους δάνεια των ανέργων, τα δάνεια των νέωνπ.χ. φοιτητικά, στο ίδιο ύψος.
  3. Εθνικοποίηση των τραπεζών, πλήρης έλεγχος άμεσα των κεφαλαιακών ροών.
  4. Χρήση του 37% του ΑΕΠ της χώρας, που χρησιμοποιείται σήμερα για την αποπληρωμή τοκοχρεολυσίων, για την επιβίωση του λαού και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με δημόσιες επενδύσεις και κριτήριο τις ανάγκες της εργαζόμενης κοινωνίας.

Προκειμένου να καταστούν τα προηγούμενα εφικτά, είναι απαραίτητη η έξοδος από το Ευρώ, την Ο.Ν.Ε., αλλά και την Ε.Ε. συνολικά. Επαναοικειοποίηση της νομισματικής πολιτικής με την εισαγωγή εθνικού νομίσματος με τέτοιο τρόπο που να μην θίγεται το εργατικό & λαϊκό εισόδημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση συγκρότησης ενός Μετώπου Πολιτικών και Κοινωνικών Δυνάμεων με κατεύθυνση το σοσιαλισμό,  Μετώπου που θα επεξεργαστεί ένα πλήρες εναλλακτικό σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας αμέσως μετά τις εκλογές. Ξέρουμε ότι ο δρόμος της σύνθεσης και της ενότητας για κάποιους δεν είναι επιλογή, εκτιμάμε όμως ότι είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να είναι αποτελεσματικός για την εργαζόμενη κοινωνία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας