Ανακηρύχθηκε, ψευδώς, «αυτοκέφαλη» η σχισματική «Εκκλησία της Ουκρανίας»

1628
αυτοκέφαλη
Το οργανωμένο από τον Ποροσένκο «συμβούλιο των ανώτατων ιερωμένων» επέλεξε τον ψευδοηγέτη της νέας, δήθεν «ανεξάρτητης» Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Tο πρακτορείο Interfax μετέδωσε ότι το οργανωμένο από τον Πρόεδρο Π. Ποροσένκο δήθεν «συμβούλιο των ανωτάτων ιερωμένων» της Ουκρανίας ανακήρυξε ως «αυτοκέφαλη» τη λεγόμενη «Εκκλησία της Ουκρανίας» η οποία, ουσιαστικά είναι σχισματική και δεν έχει καμία σχέση με την κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία που υπάγεται στο Πατριαρχείο της Μόσχας και η οποία ούτε νομιμοποίησε τη συγκεκριμένη συγκέντρωση, ούτε παρευρέθηκε σε αυτήν με εκπροσώπους της

Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (Πατριαρχείου Μόσχας) εξακολουθεί να συσπειρώνει στους κόλπους της συντριπτική πλειονότητα των ορθόδοξων πιστών στην Ουκρανία.

Το ψευδο-«συμβούλιο των ανώτατων ιερωμένων» επέλεξε τον «ηγέτη» της νέας, δήθεν «ανεξάρτητης» Ορθόδοξης Εκκλησίας, στο πρόσωπο του 39χρονου δήθεν «μητροπολίτη» Επιφάνιου (κατά κόσμον Γεβγκένι Πετρόβιτς Ντουμένκο), μέχρι τώρα «επισκόπου» Περεγιασλάβλ και Μπίλα Τσέρκβα του σχισματικού δήθεν «Πατριαρχείου Κιέβου», όπως μετέδωσε το πρακτορείο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Πετρό Ποροσένκο, ο «αρχιτέκτονας» αυτής της άκρως πολιτικής και χωρίς καμία πραγματική σχέση με το θρησκευτικό συναίσθημα του ουκρανικού λαού, ομολόγησε, ουσιαστικά, τις πραγματικές του προθέσεις, δηλώνοντας: «Αυτή η ημέρα θα περάσει στην ιστορία ως μια ιερή ημέρα… η ημέρα της οριστικής ανεξαρτησίας από τη Ρωσία (!!!)».

Προφανώς, μόνο η (ανύπαρκτη) «εξάρτηση» από τη Ρωσία είναι μεμπτή για τον Ουκρανό πρόεδρο. Ενώ η άμεση εξάρτηση από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ και η μετατροπή της χώρας του σε προτεκτοράτο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού είναι, για τον ίδιο, απολύτως επιθυμητή και εξυπηρετική για τις προσωπικές του φιλοδοξίες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας