Ανακαλείται η σύμβαση της Autostrade per l’Italia. Ε.Ε. και λιτότητα πίσω από την τραγωδία

953
autostrada

Τη διαδικασία ανάκλησης της σύμβασης της Autostrade per l’Italia για τη διαχείριση αυτοκινητοδρόμων με διόδια, μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας στη Γένοβα, άρχισε η ιταλική κυβέρνηση. 

Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε χθες την πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας ότι η τραγωδία «μας υποχρεώνει να λάβουμε μέτρα, που θα είναι πιο αυστηρά σε σύγκριση με εκείνα προηγούμενων κυβερνήσεων».

Το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, όπως ανακοίνωσε ο Κόντε, έχει ήδη στείλει σχετική επιστολή στην Autostrade, εταιρεία που ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia και διαχειρίζεται τη λειτουργία του τμήματος του αυτοκινητόδρομου A10, ο οποίος εκτείνεται από τη Γένοβα έως τα σύνορα με τη Γαλλία.

Νωρίτερα και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο είχε διαβεβαιώσει για την πρόθεση της Ρώμης να ανακαλέσει τη σύμβαση.

Από μεγάλο μέρος της ιταλικής κοινής γνώμης και των ΜΜΕ υποστηρίζεται ότι η τραγωδία υπήρξε αποτέλεσμα της υπαγορευόμενης από την Ε.Ε. λιτότητας, που δεν επιτρέπει μεγάλες δαπάνες για έργα υποδομών. Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο Ματέο Σαλβίνι, που έχει ανάγει το θέμα σε ένα ακόμη πεδίο αντιπαράθεσης με τις Βρυξέλλες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας