Ανάλγητη απόρριψη υπαγωγής συνταξιούχου-ανάπηρου στο νόμο Κατσέλη

1671
πλαίσιο

Η υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας με παρεμβάσεις κυβέρνησης και τραπεζών έχει εξελιχθεί σε όνειρο θερινής νυκτός.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας, έτσι κι αλλιώς διάτρητη, έχει καταστεί κενό γράμμα.

Σύμφωνα με τεκμηριωμένη καταγγελία που έγινε στη ΛΑΕ από την σύζυγο του ανάπηρου-συνταξιούχου Τυραμάνη Γεώργιου, η αίτηση τους για ένταξη στο νόμο Κατσέλη απορρίφθηκε. Ο συγκεκριμένος συνταξιούχος έχει αναπηρία πάνω από 80% (υποφέρει από ζάχαρο, έχει κάνει τριπλό by-bass και κάνει σε μόνιμη βάση ενέσεις, ενώ παίρνει ακριβά φάρμακα).

Το «κόκκινο δάνειο» που έχουν είναι στην Eurobank και προέρχεται από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (αφορά Α’ κατοικία, 87 τ.μ. στη Ν.Ιωνία). Ο εν λόγω συνταξιούχος-ανάπηρος, δεν έχει άλλη ιδιοκτησία και η γυναίκα του εργάζεται ως καθαρίστρια, ενώ το διαθέσιμο εισόδημα τους καλύπτει σχεδόν αποκλειστικά τις βασικές τους ανάγκες.

Αίτημα για «εξωδικαστικό συμβιβασμό» δεν μπορούν να κάνουν, γιατί το ποσό ανέρχεται σε 3.000 € (!) και το αίτημα μπορεί τελικά να μη γίνει δεκτό και η δαπάνη να πάει χαμένη.!

Υπό αυτές τις συνθήκες υπάρχει άμεσος κίνδυνος για ρευστοποίηση της μοναδικής κατοικίας που διαθέτουν, μέσα τις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας