Αμερικανικό κατασκοπευτικό, που ξεκίνησε από την Ελλάδα, πάνω από Κριμαία

1036
κατασκοπευτικό

Η πορεία του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους ξεκίνησε από την Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποίησε αναγνώριση κοντά στην ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας.

Aεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησε αναγνώριση κοντά στην ακτή της χερσονήσου της Κριμαίας, σύμφωνα με το σύστημα παρακολούθησης PlaneRadar.

Το αναγνωριστικό αεροπλάνο Boeing RC-135V με αριθμό 64-14846 και το διακριτικό MITE21 απογειώθηκε από αεροπορική βάση στην Ελλάδα, στις 08:35 ώρα Μόσχας.

Στις 8:45 ώρα Μόσχας, το Boeing έφτασε στη Μαύρη Θάλασσα και στη συνέχεια προχώρησε στη διεξαγωγή αναγνωριστικής πτήσης κοντά στις ακτές της Κριμαίας.

Πραγματοποίησε αρκετές φορές διέλευση από τα σύνορα της χερσονήσου και στη συνέχεια επέστρεψε στο αεροδρόμιο από όπου ξεκίνησε.

Το RC-135V βρέθηκε στην καθορισμένη περιοχή για περίπου τρεις ώρες.

Πρόσφατα, η δραστηριότητα των ξένων αναγνωριστικών αεροσκαφών, ιδίως των αεροσκαφών των ΗΠΑ, αυξήθηκε στα ρωσικά σύνορα.

​Την περασμένη εβδομάδα, δύο αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών εντοπίστηκαν κοντά στη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ελλάδα: Να πει όχι στη νεοψυχροπολεμική στρατηγική

Πολιτικοί και στρατιωτικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra πως η κυβέρνηση, επιτρέποντας να χρησιμοποιούνται ελληνικά αεροδρόμια και αμερικανικές βάσεις στη χώρα μας για στρατιωτικές δραστηριότητες σε βάρος της Ρωσίας, κάνει μεγάλο κακό και βάζει σε κινδύνους την πατρίδα μας.

Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να στρέφεται κατά της Ρωσίας, μιας μεγάλης χώρας με την οποία δεν έχουμε διαφορές. Αντίθετα, η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει με την Ρωσική πλευρά σχέσεις φιλίας και συνεργασίας σε κάθε επίπεδο, ως θεμελιώδη παράγοντα για την ασφάλεια της και την διέξοδο από την κρίση που διανύει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας