Αμερικανική “απόβαση-κατάληψη” στην Αλεξανδρούπολη: Έρχονται 3.000 στρατιώτες και 800 οχήματα

4354
απόβαση
Η Ελλάδα μετατρέπεται ολοταχώς και σε όλο και μεγαλύτερο βάθος, σε άβουλο αμερικανικό αντιρωσικό στρατιωτικό όχημα και οικόπεδο.
Η Ελλάδα αναγορεύει, χωρίς αιτία, χωρίς ούτε καν πρόσχημα, σε εχθρό μια μεγάλη χώρα, όπως η Ρωσία, για να στηρίξει, μόνη αυτή στην περιοχή μας, την απέλπιδα παρουσία μιας φθίνουσας υπερδύναμης, των ΗΠΑ, η οποία μας επιφυλάσσει την τύχη του ακρωτηριασμένου δορυφόρου της Τουρκίας,ως αντάλλαγμα προς την τελευταία για να κρατήσει σε ανεκτά φιλικά επίπεδα την σχέση μαζί της. 
Ε.Ε και ΗΠΑ δεν μπορούν να υπάρξουν και να προωθούν σε εκείνο ή τον άλλο βαθμό τα συμφέροντα τους στην περιοχή, παρά μόνο δια μέσω της Τουρκίας. Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα ,κολλημένη ως στρείδι στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και την Ουάσινγκτον, στην ουσία ακολουθεί την τέλεια στρατηγική παράδοσής της στην Τουρκία και αυτοκτονίας της.
 Παναγιώτης Λαφαζάνης

 

Αμερικανική απόβαση στην Αλεξανδρούπολη: Πάνω από 3.000 αμερικανοί στρατιώτες και τουλάχιστον 800 οχήματα και λοιπός εξοπλισμός πρόκειται να φτάσουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το διήμερο 23 με 24 Ιουλίου.
Η τεράστια αυτή αμερικανική δύναμη, για τα δεδομένα της πόλης αλλά και της Ελλάδας, πρόκειται να συμμετάσχει στην άσκηση ATLANTIC RESOLVE 2020.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια επιχείρηση παρά για άσκηση, αφού στην πραγματικότητα η ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων διαρκεί περί τους 9 μήνες, οι οποίοι και πραγματοποιούν ασκήσεις σε 17 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.
Όπως τονίζεται πρόκειται για την αντίδραση του ΝΑΤΟ απέναντι σε μια «ενδεχόμενη ρωσική επιθετικότητα».

https://twitter.com/ISCResearch/status/1284138017465270272?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1284138017465270272%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.defencenet.gr%2Fasfaleia%2Fdiethnis-asfaleia%2F900524_amerikaniki-apobasi-stin-alexandroypoli-erhontai-3000-stratiotes

Όπως αναφέρεται στην Αλεξανδρούπολη  και στο νέο τερματικό εμπορικό σταθμό του λιμανιού της πόλης, πρόκειται να καταπλεύσει το μεγαλύτερο σκάφος το Endurance  (Ro-Ro) που έχει δέσει έως τώρα μήκους 264 μέτρων, της αμερικανικής εταιρείας ARC.
Αυτό θα μεταφέρει μεγάλο μέρος του εξοπλισμού και των ανδρών του αμερικανικού Στρατού οι οποίοι στη συνέχεια θα μεταφερθούν είτε οδικώς είτε σιδηροδρομικώς στην Ρουμανία και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ της ανατολικής Ευρώπης για την επιχείρηση  ATLANTIC RESOLVE.
Πέρυσι το λιμάνι το Αλεξανδρούπολης, το οποίο μετατρέπεται σε ΝΑΤΟϊκό κόμβο, είχε χρησιμοποιηθεί για τη μεταφορά 2.500 Αμερικανών στρατιωτών επίσης  για την ίδια επιχείρηση  του ΝΑΤΟ.
Για αυτό ακριβώς το λόγο, και το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον (ουσιαστικά μόνο οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται) για  τον επικείμενο διαγωνισμό πώλησης του 67% των μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης όπως και η παραχώρηση του προβλήτα «Φίλιππος Β΄» στον εμπορικό λιμένα Καβάλας.
Φέτος η αμερικανική παρουσία αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας