Αμερικάνοι-Ο ρώσικος στρατός δεν έχει συστήματα για νυχτερινό πόλεμο

721
Ο ρώσικος στρατός δεν έχει συστήματα

«Ως απογοητευμένη» από την εξέλιξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία εμφανίζουν την ρωσική στρατιωτική ηγεσία Αμερικανοί αναλυτές οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η ρωσική επιχείρηση στη χώρα δεν αποδίδει τα αποτελέσματα που ήπιζαν αρχικά και αυτό για δύο κύριους λόγους:

Πρώτο το υποβαθμισμένο υλικό και δεύτερον η έλλειψη δυνατότητας πραγματοποίησης αποστολών τη νύχτα αφού λείπει ο απαραίτητος εξοπλισμός.

Η ρωσική προσπάθεια εισβολής στην Ουκρανία φαίνεται να υποχρηματοδοτήθηκε και να ήταν ανεπαρκώς εξοπλισμένη για να χειριστεί την ταχεία  εξουδετέρωση των ουκρανικών δυνάμεων που ήλπιζε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία είναι «ολοένα και πιο απογοητευμένη» από την έλλειψη δυναμικής στην εισβολή, ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος το Σάββατο. Παρά τους μήνες σχεδιασμού και προετοιμασίας, η Ρωσία δεν έχει ακόμη επιτύχει αεροπορική υπεροχή και η Ουκρανία διατηρεί την ικανότητά της στην  διοίκηση και τον έλεγχο.

Ο ανώτερος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ είπε στην ανταποκρίτρια του Fox News Τζένιφερ Γκρίφιν ότι ο ρωσικός Στρατός δεν κινείται ούτε πολεμά τη νύχτα:

Οι περισσότερες μετακινήσεις ξεκινούν λίγο πριν την αυγή και γίνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας επειδή δεν έχουν συστήματα νυχτερινής όρασης και δεν είναι εκπαιδευμένοι στην εκτέλεση επιχειρήσεων τη νύχτα  γεγονός που συνέβαλε σε βραδύτερη από την αναμενόμενη πρόοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας