Αλαλούμ οι τηλε-λοιμωξιολόγοι-Επικίνδυνος ο Μαγιορκίνης! Έδινε λάθος πληροφορίες για τους εμβολιασμούς

820
Αλαλούμ οι τηλε-λοιμωξιολόγοι-Επικίνδυνος

Τον «κάρφωσε» η Εθνική Επιτροπή και δεν είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί

Ανίκανος, επικίνδυνος και αναξιοπρεπής! Ο λόγος για τη «φωνή» της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, που επί της ουσίας είναι η φωνή της κυβέρνησης, τον Γκίκα Μαγιορκίνη. Ο άνθρωπος που θα έπρεπε να ενημερώνει με σοβαρότητα τον ελληνικό λαό κάθε απόγευμα πιάστηκε άλλη μια φορά να λέει «άλλα αντί άλλων» και να δίνει αστήρικτες και λανθασμένες ιατρικές συμβουλές στο κοινό. Αυτή τη φορά, όμως, τον ανίκανο Μαγιορκίνη «κάρφωσαν» οι συνάδελφοί του της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που τον «άδειασαν» μεγαλοπρεπώς και τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Φανταστείτε πόσο μεγάλο είναι το χάος μεταξύ των αρμοδίων για τον κορονοϊό, που πλέον ο ένας «δίνει» τον άλλον.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών διέψευσε επίσημα με χθεσινή ανακοίνωσή της όσα κατά καιρούς γράφει στο facebook ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων του υπουργείου Υγείας για το διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει μεταξύ του εμβολίου της γρίπης και εκείνου για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με όσα έγραψε ο κ. Μαγιορκίνης στην αρχή της εβδομάδας στο προσωπικό του προφίλ, αφού γίνει το εμβόλιο γρίπης θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να περιμένει τουλάχιστον 20 ημέρες ως τη χορήγηση οποιασδήποτε δόσης του εμβολίου mRNA για τον Covid-19. Μάλιστα, αυτή η άποψη υπάρχει και σε κάμερα.

Χθες, χωρίς να τον κατονομάζει, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση, στην οποία έκανε λόγο για επιστημονικές προσωπικές απόψεις που δημιουργούν σύγχυση στο κοινό, σε μια τόσο κρίσιμη υγειονομική περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με αφορμή την ανακοίνωση επιστημονικών προσωπικών απόψεων ιατρών σχετικά με τον χρόνο που πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ του εμβολιασμού για τη νόσο Covid-19 και του εμβολιασμού για την εποχική γρίπη, υπενθυμίζει τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου με θέμα “Οδηγίες για την εποχική γρίπη 2021-22 – Αντιγριπικός εμβολιασμός”» ξεκινά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές, το αντιγριπικό εμβόλιο μπορεί να χορηγηθεί ακόμη και την ίδια ημέρα με το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού -αλλά σε διαφορετικά ανατομικά σημεία-, όπως και οποιαδήποτε άλλη ημέρα πριν και μετά το εμβόλιο κατά του κορoνοϊού. «Η διατύπωση διαφορετικών απόψεων χωρίς ενδελεχή επιστημονική τεκμηρίωση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχι σε επιστημονικά φόρα, ιδιαίτερα στην κρίσιμη αυτή φάση της εφαρμογής του εμβολιαστικού προγράμματος για τον κορoνοϊό και τη γρίπη, δημιουργεί σύγχυση στο κοινό και επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εξέλιξή του» αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής Εμβολιασμών, τονίζοντας παράλληλα ότι οι οδηγίες τους επικαιροποιούνται και εναρμονίζονται με τις διεθνείς συστάσεις.

«Η υλοποίηση ενός προγράμματος δημόσιας υγείας, όπως αυτό του εμβολιασμού, πολύ περισσότερο σε περίοδο πανδημίας, απαιτεί διεπιστημονική προσέγγιση, τεκμηρίωση και υπευθυνότητα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μία ημέρα πριν από την ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, ο Γκίκας Μαγιορκίνης έσπευσε να «μαζέψει» όσα έγραψε, σημειώνοντας πως έχει δημιουργηθεί μια… παρανόηση! Χθες, μάλιστα, στην επίσημη ενημέρωση που έγινε το απόγευμα, έκανε το μαύρο άσπρο, λέγοντας ότι ποτέ δεν είχε πει πως απαιτούνται 20 ημέρες ανάμεσα στα δύο εμβόλια… Τι κι αν όλοι ήξεραν ότι έλεγε ψέματα; Αυτός επέμενε…

Το θλιβερό είναι ότι δεν είχε καν την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί μετά τον διασυρμό που υπέστη από τους συναδέλφους του. Αλλά και η κυβέρνηση απέδειξε πόσο «λίγη» είναι, αφού δεν τόλμησε, όπως έπρεπε, να τον στείλει επιτόπου στο σπίτι του.

Δυστυχώς, αυτοί αποφασίζουν για τις ζωές των Ελλήνων εν μέσω πανδημίας… Να γιατί η πανδημία στην Ελλάδα καλπάζει και η κοινή γνώμη δεν πείθεται από τους ψευτοειδικούς, που παραπληροφορούν και κάνουν ό,τι χρειαστεί για να παραμείνουν στις θέσεις τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας