Ακροδεξιά «Διεθνής»: Συνεργασία με Όρμπαν σχεδιάζει ο Μπάνον ενόψει ευρωεκλογών

1281
μπάνον

Να συνεργαστεί με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, σχεδιάζει ο Στιβ Μπάνον, ο οποίος είχε επιτελέσει σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αρμόδιος για τη χάραξη στρατηγικής.

Η απόφαση αυτή έρχεται ενόψει των ευρωεκλογών της επόμενης χρονιάς, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπάνον σε συνέντευξή του στο δίκτυο RTL.

Ο Μπάνον, πρώην επικεφαλής του δεξιού ιστότοπου Breitbart, θεωρούμενος ως ο αρχιτέκτονας της νίκης του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2016, έχει ιδρύσει ένα κίνημα με σκοπό να εκλεγούν εθνικιστές, δεξιοί και λαϊκιστές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2019.

Ο Μπάνον, που τον περασμένο Μάιο εκφώνησε ομιλία δημόσια στη Βουδαπέστη, δήλωσε ότι έχει ήδη επισκεφθεί τη Βουδαπέστη μια-δυο φορές και έχει συναντηθεί με συμβούλους του – συναντήσεις που δεν είχαν ανακοινωθεί.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει άμεσα κάποιο σχόλιο.

Ο Όρμπαν έχει χαιρετίσει την ιδέα του κινήματος του Μπάνον, που ονομάζεται The Movement (Το Κίνημα), λέγοντας ότι ήταν καιρός να έρθει κάποιος από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη για να μεταλαμπαδεύσει τον συντηρητικό τρόπο σκέψης αντί των φιλελεύθερων αξιών.

«Εάν μπορούσα, θα εγκαθιστούσαμε την έδρα του κινήματος στη Βουδαπέστη. Μου αρέσει τόσο πολύ εδώ. Αλλά προφανώς δεν είναι πρακτικό. Θα περάσουμε πολύ χρόνο στην Ουγγαρία από τώρα έως και την ημέρα των εκλογών», δήλωσε ο Μπάνον στο RTL σε συνέντευξη που δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες.

«Ευελπιστούμε όταν το Κίνημα είναι έτοιμο και σε λειτουργία, θα συνεργαστούμε» δήλωσε ο Μπάνον στο RTL.

Ο Μπάνον δήλωσε ότι οι ευρωεκλογές της επόμενης χρονιάς θα φέρουν μια σύγκρουση μεταξύ δυνάμεων που κυβερνούν σήμερα στον πυρήνα της ΕΕ, όπως η Γερμανία και η Γαλλία, που θέλουν μεγαλύτερη ολοκλήρωση, και των ευρωσκεπτικιστικών εθνών όπως η Ουγγαρία, που επιδιώκουν μια συμμαχία μεταξύ των ισχυρών κρατών μελών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας