Ακριβή η Αθήνα: Στα 100 ευρώ η μέση τιμή ξενοδοχείων (Αύγουστος)

1185
Αθήνα

Αν και ο Αύγουστος δεν θεωρείται ιδανικός για υψηλές πληρότητες στα αθηναϊκά καταλύματα, καθώς ο μεγαλύτερος όγκος των ξένων επισκεπτών κατευθύνεται προς νησιωτικούς προορισμούς, εντούτοις οι επιδόσεις που καταγράφουν το μήνα που διανύουμε τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας κάθε άλλο παρά αρνητικές αποδεικνύονται.

Σύμφωνα με το δείκτη τιμών “Hotel Price Index” της trivago που καταγράφει τις διακυμάνσεις των τιμών καταλυμάτων σε 40 δημοφιλείς πόλεις σε όλον τον κόσμο, η μέση τιμή στα ξενοδοχεία της Αθήνα τον Αύγουστο αγγίζει τα 99 ευρώ, 6% πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Οι τιμές, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί, ήταν ακόμη πιο υψηλές το Μάιο και τον Ιούνιο, όπου η κίνηση τουριστών στην πρωτεύουσα είναι πιο ενισχυμένη (η τιμή είναι ανά διανυκτέρευση για ένα standard δίκλινο δωμάτιο). Ενδεικτικό της τουριστικής ανόδου που εμφανίζει η Αθήνα είναι πως το κόστος διαμονής είναι υψηλότερο σε σχέση με παραδοσιακούς και δημοφιλείς προορισμούς city break, όπως η Ρώμη, το Βερολίνο και η Βιέννη.

Εντούτοις, η Αθήνα βρίσκεται χαμηλότερα σε σύγκριση με πόλεις που κυριαρχούν στα ταξιδιωτικά πακέτα. Την υψηλότερη μέση τιμή ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες παρουσιάζει το Λονδίνο (133 ευρώ) και ακολουθούν η Βαρκελώνη (127 ευρώ) και το Παρίσι (115 ευρώ). Χαμηλότερα στη λίστα είναι τα ξενοδοχεία στη Μόσχα (62 ευρώ).

Όπως αναμένουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην αθηναϊκή αγορά, και οι επόμενοι δύο μήνες εκτιμάται πως θα είναι εξαιρετικά θετικοί σε επίπεδο εσόδων. Οι μεγαλύτερες προσδοκίες αφορούν το Σεπτέμβριο, όμως στελέχη του χώρου ευελπιστούν πως οι πληρότητες θα είναι φέτος ανεβασμένες μέχρι και το τέλος της χρονιάς.

Κομβικό ρόλο, προσθέτουν, εκτός από την αύξηση του τουρισμού, έπαιξε και η άνοδος των ξενοδοχειακών επενδύσεων τη τελευταία διετία στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στον Πειραιά.

Μερικά από τα τελευταία ξενοδοχειακά deals που ανέβασαν τις “μετοχές” της Αθήνας, ο διαγωνισμός για το Athens Ledra που θα ανοίξει σε λίγες ημέρες ως Grand Hyatt, το νέο ξενοδοχείο Electra Metropolis του ομίλου Hλέκτρα στην οδό Μητροπόλεως, το Wyndham Grand Athens στην πλατεία Καραϊσκάκη, ο επικείμενος διαγωνισμός για το Esperia στην οδό Σταδίου, η επένδυση και τη λειτουργία του πρώην Kings Palace στην πλατεία Συντάγματος και άλλα.

* Βασική πηγή: capital.gr – Β. Κουρλιμπίνη

 

Κακές αμοιβές και εργασιακές σχέσεις

 

Την ώρα, όμως, που οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Αθηνών ευημερούν και εμφανίζουν υψηλά κέρδη, οι εργαζόμενοι των ξενοδοχείων αντιμετωπίζουν εξευτελιστικές αμοιβές, συχνά μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις και φυσικά μεγάλη αβεβαιότητα.

Κ.Τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας