ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ζητούν παραίτηση Ν.Αναστασιάδη μετά από δηλώσεις τελευταίου για αυτοδιάλυση Βουλής

1040
ακελ

Ο Πρόεδρος δεν θα προδώσει την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και θα ολοκληρώσει τη θητεία του όπως το Σύνταγμα και η εντολή των πολιτών ορίζει, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Αναφέρεται επίσης ότι αυτή δεν είναι η ώρα πρόταξης των κομματικών συμφερόντων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Τα κόμματα ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, έθεσαν σήμερα ζήτημα παραίτησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, απαντώντας σε θέση του Προέδρου του ΔΗΣΥ για πιθανή αυτοδιάλυση της Βουλής των Αντιπροσώπων και προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Οι πολίτες τίμησαν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με σαφή και ισχυρή εντολή να κυβερνήσει τη χώρα για πέντε χρόνια.

Ο Πρόεδρος δεν θα προδώσει την απόφαση της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών και θα ολοκληρώσει τη θητεία του όπως το Σύνταγμα και η εντολή των πολιτών ορίζει.

Η προσπάθεια των δύο κομμάτων συμπίπτει με κρίσιμες εξελίξεις στο Κυπριακό, με ακραίες τουρκικές προκλήσεις, οι οποίες απαιτούν τη μέγιστη δυνατή ενότητα πολιτών και πολιτικής ηγεσίας, την ίδια ώρα που συντρέχει η υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, η οποία απειλεί και με οικονομικές συνέπειες τη χώρα.

Αυτή δεν είναι η ώρα πρόταξης των κομματικών συμφερόντων και προεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Είναι η ώρα για τη μεγαλύτερη δυνατή εσωτερική ενότητα.

Οι πολίτες που αναγνωρίζουν την κρισιμότητα των στιγμών θα κρίνουν και θα καταδικάσουν ανάλογες συμπεριφορές.

ΑΚΕΛ: Να παραιτηθεί ο ΠτΔ και η κυβέρνησή του

«Η θέση του ΑΚΕΛ σχετικά με την πρόταση για αυτοδιάλυση της Βουλής είναι ξεκάθαρη. Να παραιτηθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Στέφανος Στεφάνου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έχουν την κύρια και καθοριστική ευθύνη για το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων που στήθηκε στην Κύπρο, τονίζει ο κ. Στεφάνου, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του έχουν την κύρια και καθοριστική ευθύνη γιατί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάθισε την Κύπρο στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

«Όταν ο Πρόεδρος αναλάβει τις ευθύνες του και παραιτηθεί, τότε να μιλήσουμε και για τη Βουλή και τις ευθύνες της», καταλήγει.

ΔΗΚΟ: Η αυτοδιάλυση της Βουλής διέξοδος για Κυβέρνηση – ΔΗΣΥ

Το ΔΗΚΟ δεν αντιλαμβάνεται γιατί υποβάλλεται από κάποιους αίτημα να παραιτηθεί η Βουλή χωρίς να τίθεται ως προϋπόθεση η παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης που εξάπλωσαν τη διαφθορά, δήλωσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Ελπίζουμε να αντιλαμβάνονται οι εισηγητές της πρότασης για την αυτοδιάλυση της Βουλής, πως με αυτήν, δίνουν την τέλεια δικαιολογία και διέξοδο στην Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, να αποφύγει τον έλεγχο της Βουλής και να συνεχίσει την συγκάλυψη και απόκρυψη της διαπλοκής και της διαφθοράς που η ίδια συντηρούσε με το πρόγραμμα των χρυσών διαβατηρίων», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Εξάλλου, αυτό επιβεβαιώνεται από τις σημερινές δηλώσεις του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, λέγοντας ότι είναι προφανής η αγωνία του να μη δοθούν οι φάκελοι των διαβατηρίων στον Γενικό Ελεγκτή.

«Αντίθετα με το τι ισχυρίζεται ο ίδιος δεν είναι η Βουλή που έχει «παραλύσει», αλλά ολόκληρη η κυπριακή κοινωνία, μπροστά στο θράσος και τη διαφθορά που εκπέμπει η Κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού», είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και κάλεσε όσα κόμματα θέλουν να πατάξουν τη διαπλοκή στον τόπο μας, να συμπαραταχθούν με το ΔΗΚΟ στην απαίτηση να δοθεί πλήρης πρόσβαση στον Γενικό Ελεγκτή, για όλους τους φακέλους των πολιτογραφήσεων.

«Τότε μόνο θα λάμψει η αλήθεια», είπε κ. Παπαδόπουλος, ενώ καταλήγοντας είπε: «Ας συμφωνήσουμε πως δεν πρόκειται να ψηφίσουμε τους προϋπολογισμούς της Κυβέρνησης της διαφθοράς ενόσω συνεχίζεται η συγκάλυψη της διαπλοκής».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας