Αιχμές Τραμπ κατά Κίνας για ανάμειξη στις εκλογές

761
κίνας

Μέτωπα προς πάσα κατεύθυνση έχει ανοίξει ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Κίνας κατηγορώντας την για ανάμιξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Οι κατηγορίες έρχονται παράλληλα με την απόπειρα του αμερικανού προέδρου να δώσει απαντήσεις σχετικά με τις υποψίες συμπαιγνίας μεταξύ της Ρωσίας και της ομάδας που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία.

«Όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που επικεντρώνονται στη Ρωσία θα πρέπει να αρχίσουν να κοιτάνε προς μια άλλη κατεύθυνση, την Κίνα» ήταν το tweet που έστειλε χθες Σάββατο ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανάρτηση του δεν τράβηξε ιδιαίτερα τα βλέμματα έως τη στιγμή που ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Μπόλτον, ερωτηθείς για το θέμα σήμερα σε μια συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, κατηγόρησε επίσης το Πεκίνο, όπως και τη Μόσχα και την Τεχεράνη και την Πιονγκγιάνγκ ότι επιχειρούν να αναμειχθούν στην εκλογική διαδικασία στις ΗΠΑ.

«Μπορώ μετά βεβαιότητας να σας πω ότι πρόκειται για μια επαρκή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ- η ανάμειξη της Κίνας, η ανάμειξη του Ιράν, η ανάμειξη της Βόρειας Κορέας, ώστε να πάρουμε μέτρα για να την αντιμετωπίσουμε» είπε ο Μπόλτον.

«Πρόκειται, λοιπόν, για τέσσερις χώρες».

Όταν του ζητήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που αυτές οι χώρες, ιδίως η Κίνα, προσπαθούν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές, ο Τζον Μπόλτον παρέμεινε ασαφής.

«Δεν μπορώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες σχετικά με όσα έχω δει ή όχι. Όμως, μπορώ να σας πω ότι για τις βουλευτικές εκλογές του 2018, οι 4 αυτές χώρες μας ανησυχούν περισσότερο» τόνισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας