Αθώοι οι κάτοικοι της Ιερισσού για την… εισβολή ΜΑΤ στο χωριό τους

1346
εισβολή

Στο Πλημμελειοδικείο Πολύγυρου Χαλκιδικής ζωντάνεψε σήμερα η εισβολή και επίθεση αστυνομικών στην Ιερισσό την Τσικνοπέμπτη του 2013.
Τότε, αντί να βρεθούν κατηγορούμενοι όσοι υπερέβησαν τα καθήκοντά τους, μπαίνοντας στα σπίτια, ταλαιπωρώντας κατοίκους, τρομοκρατώντας μικρά παιδιά και σκεπάζοντας τον ουρανό με νέφη χημικών και δακρυγόνων, κάθισαν στο εδώλιο 22 κάτοικοι κατηγορούμενοι για αντίσταση κατά της αρχής και πρόκληση σωματικής βλάβης.
Για 17 από αυτούς και χάρη στην πρόβλεψη του νόμου 4411/2016 είχε παύσει η δίωξη λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που τους είχε προσάψει -με υπερβάλλοντα ζήλο- η αστυνομία.
Για τους υπόλοιπους πέντε Ιερισσιώτες η δικαστική περιπέτεια συνεχίστηκε σήμερα.
Παρά την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, που πρότεινε την ενοχή τους και χαρακτήρισε καθόλα νόμιμες τις ενέργειες των ΜΑΤ, το δικαστήριο αθώωσε και τους πέντε «λόγω αμφιβολιών».
Ο Βασίλης Τζιμούρτος, συνήγορος υπεράσπισης τεσσάρων εκ των πέντε κατηγορουμένων, δήλωσε στο efsyn.gr:
«Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατοίκων χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των κατηγόρων τους και μάλιστα για ένα συμβάν που το είδε όλη η Ελλάδα. Ευτυχώς, όμως, το δικαστήριο δεν νομιμοποίησε αυτές τις κατηγορίες καθώς όχι μόνο θα ήταν άδικο απέναντι σε όλους τους κατοίκους της Ιερισσού αλλά και επικίνδυνο να φτάσουμε να νομιμοποιηθούν πρακτικές που θυμίζουν άλλες, σκοτεινές εποχές».
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς, τόνισε: «Τέλος καλό, όλα καλά. Οι κάτοικοι κρίθηκαν αθώοι, αλλά παραμένουν τα ερωτήματα γιατί περίπου 500 αστυνομικοί επιτέθηκαν στο χωριό, έδειραν τους κατοίκους και ύστερα τους έσυραν και στα δικαστήρια…».
*Πηγή: efsyn.gr, Γιώτα Τέσση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας