Αθλιότητες Ερντογάν: Οι τρομοκράτες έχουν 120 ώρες να εγκαταλείψουν ζώνη ασφαλείας

942
ερντογάν

«Αν η δέσμευση της συμφωνίας δεν εκπληρωθεί, τότε από το επόμενο λεπτό της ολοκλήρωσης των 120 ωρών, η επιχείρησή μας θα συνεχιστεί με περισσότερη αποφασιστικότητα» τόνισε σε παραλαηρηματικό ύφος ο Ερντογάν –  «Αποδέχομαι τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σαν ένα ξεχωριστό στοιχείο αυτής της διαδικασίας» πρόσθεσε.

Αυτήν την ώρα έλεγαν στην Iskra παρατηρητές της Μ. Ανατολής, οι Κούρδοι δεν πρέπει να κάνουν ούτε βήμα πίσω αλλά και η Συρία του Άσαντ και η Ρωσία του Πούτιν πρέπει να τους στηρίξουν άμεσα και επειγόντως, αν δεν θέλουν το τέρας του τουρκικού καθεστώτος να καταπιεί όλη την περιοχή.

Η Ελλάδα, επίσης, πρέπει να πάψει να σιωπά, να κρύβεται και να τρέχει πίσω από τους εξωνημένους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε, μετά την προσευχή της Παρασκευής, στους εκπροσώπους του Τύπου, για τα βασικά στοιχεία της συμφωνίας κατάπαυσης πυρός με τις ΗΠΑ, καλώντας την οργάνωση YPG να αποχωρήσει από την ασφαλή ζώνη.

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων του Ερντογάν:

«Ξεκινά από εδώ και στο εξής μια καλή διαδικασία, διάρκειας 120 ωρών. Μέσα σε αυτές τις 120 ώρες, η γνωστή τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG έχει ενημερωθεί πως πρέπει να εγκαταλείψει την περιοχή που έχουμε χαρακτηρίσει ως ασφαλή ζώνη

Αν η δέσμευση της συμφωνίας δεν εκπληρωθεί, τότε από το επόμενο λεπτό της ολοκλήρωσης των 120 ωρών, η επιχείρησή μας θα συνεχιστεί με περισσότερη αποφασιστικότητα, από αυτή με την οποία ξεκινήσαμε. 

Ένα χαρακτηριστικό της συμφωνίας είναι οι δικές μας δυνάμεις ασφαλείας θα παραμείνουν εκεί και δεν θα εγκαταλείψουν την περιοχή, καθώς αποτελούν προϋπόθεση ασφάλειας. Η διαδικασία εκεχειρίας επιτηρείται, επίσης, από την Τουρκία, στα βασικά της σημεία, μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης. Θα είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και σε διαπραγματεύσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές

Αποδέχομαι τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Σότσι την επόμενη Τρίτη, σαν ένα ξεχωριστό στοιχείο αυτής της διαδικασίας, καθώς θα συζητήσουμε για τις ανησυχίες της Ρωσίας».

Σε ερώτηση που δέχτηκε σχετικά με συγκρούσεις των τουρκικών δυνάμεων με Κούρδους στη βόρεια Συρία την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος είπε: «Παραπληροφόρηση. Δεν τίθεται τέτοιο θέμα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας