Η Αθήνα πληρώνει τον ενδοτισμό: Γερμανικά ΜΜΕ της χρεώνουν άρνηση διαλόγου!

1059
διαλόγου

Τα γερμανικά ΜΜΕ, μετά την χθεσινή φιλοτουρκική πρόταση του Γενς Στόλτενμπεργκ και την δουλοπρεπή διαχείρισή της από την  Αθήνα, η οποία καταρχήν την αποδέχτηκε, έχουν ήδη μπει στον «χορό» της απόδοσης ευθυνών στην Ελλάδα για την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχουν φιλοτουρκικά άρθρα στα οποία κατηγορούν την ελληνική πλευρά για «μπλοκάρισμα» του διαλόγου, ενώ την ίδια στιγμή «πλέκουν το εγκώμιο» της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ηandelsblatt, η οποία σε άρθρο της με τίτλο  «Η Ελλάδα μπλοκάρει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για την διαμάχη φυσικού αερίου» κατηγορεί τη χώρα μας για άρνηση διαλόγου γράφοντας:

«Στη διαμάχη για το φυσικό αέριο με την Τουρκία, η Ελλάδα εμποδίζει τις συνομιλίες που πρότεινε το ΝΑΤΟ για την αποφυγή στρατιωτικών συμβάντων στην ανατολική Μεσόγειο».

«Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Stoltenberg, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση (σσ. της Γερμανίας) και ειδικότερα η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί να μεσολαβήσει στη διαμάχη». 

«Εν τω μεταξύ, η Τουρκία ζήτησε από την Ελλάδα να εγκαταλείψει τον αποκλεισμό. “Περιμένουμε από την Ελλάδα να υποστηρίξει αυτήν την πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ”, δήλωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Οι προγραμματισμένες συνομιλίες στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ θα πρέπει να βασίζονται σε προηγούμενες διμερείς επαφές μεταξύ των στρατιωτικών αρχών. Δεν πρόκειται για ανοιχτές συνομιλίες.

Η Άγκυρα ήταν επίσης ανοιχτή σε περαιτέρω συζητήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Süddeutsche Zeitung σε άρθρο της με τίτλο  «η Ελλάδα αρνείται τον διάλογο με την Τουρκία» στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, η Άγκυρα και η Αθήνα θέλουν να μιλήσουν μεταξύ τους για να αποφύγουν στρατιωτικά συμβάντα στην ανατολική Μεσόγειο – η Αθήνα όμως αντιφάσκει αμέσως. Η καγκελάριος Μέρκελ προσπαθεί επίσης να αποτρέψει περαιτέρω κλιμάκωση της διαμάχης για το φυσικό αέριο».

«Κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ελιγμών στην περιοχή της θάλασσας, υπήρξε ακόμη και σύγκρουση μεταξύ ελληνικού και τουρκικού πολεμικού πλοίου. Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι είναι υπεύθυνη για τη σύγκρουση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας