Αζέροι αιχμαλώτισαν Αρμένιους-“Βόμβα” φιλοδυτικού Πασινιάν για αποχώρηση από ρωσικό οργανισμό CSTO!

502
Αζέροι αιχμαλώτισαν έξι Αρμένιους στρατιώτες

Έξι Αρμένιοι στρατιώτες αιχμαλωτίστηκαν μετά από επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Gegharkunik. 

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Ν. Πασινιάν, κατηγορεί ευθέως την Ρωσία για την νέα κλιμάκωση και την επιθετική συμπεριφορά των Αζέρων.

Ανακοίνωση υπουργείο Άμυνας Αζερμπαϊτζάν

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι μια ομάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς των Αρμενικών Ένοπλων Δυνάμεων προσπάθησε να διεισδύσει στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι στρατιώτες της Αρμενίας.

“Περίπου στις 03:00 (τοπική ώρα) στις 27 Μαΐου, μια ομάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς των Αρμενικών Ενόπλων Δυνάμεων προσπάθησε να διεισδύσει στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν προς την κατοικημένη περιοχή Yukhari Ayrim της περιφέρειας Kalbajar στα Αρμενο-Αζερμπαϊτζανικά σύνορα.

Ο εχθρός διεξήγαγε επιχείρηση τοποθέτησης ναρκών κατά μήκος του δρόμου εφοδιασμού που οδηγούσε στις θέσεις του στρατού του Αζερμπαϊτζάν που βρίσκονται στα σύνορα.

Ως αποτέλεσμα έγκαιρων μέτρων, έξι στρατιωτικοί στρατιώτες της αντίθετης πλευράς περικυκλώθηκαν και συνελήφθησαν”, αναφέρει η ανακοίνωση σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ITAR TASS.

Σφοδρή επίθεση Πασινιάν σε Ρωσία

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας εμφανίστηκε έτοιμος ακόμη και να βγάλει, ή τουλάχιστον να προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, την χώρα του από τον Οργανισμό Αμυντικής Συλλογικής Ασφάλειας της Ρωσίας, CSTO. Χτες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Ρωσία.

Είπε χαρακτηριστικά:

“Δεν ξέρω με ποιον συμφώνησαν το σχέδιο αυτό, υποθέτω ότι οι Αζέροι δεν θα τολμούσαν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια επιχείρηση.

Πιστεύω πως το σχέδιο συμφωνήθηκε με κάποιον από πριν ….

Θα προσφύγουμε στον μηχανισμό του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ αν οι μηχανισμοί του CSTO και η διμερής συμφωνία Ρωσίας-Αρμενίας δεν λειτουργήσει.

Δεν είμαστε ικανοποιημένοι πάντως από τις δράσεις και την ταχύτητα του CSTO.

Ο CSTO δεν εξέφρασε καν μια ξεκάθαρη θέση ότι οι Αζέροι πρέπει να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το έδαφος μας”.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, ενώ κατηγορούσε αυθαίρετα τους Ρώσους, δεν έκανε όσα ήταν απαραίτητο να πράξει για να αντιμετωπίσει τους Αζέρους, με κατάλληλη προετοιμασία της Αρμενίας για ένα τέτοιο επιθετικό ενδεχόμενο.

Μια ενδεχομένη περαιτέρω φιλοδυτική στροφή του Νικόλ Πασινιάν θα μπορούσε να αποδειχτεί μοιραία για την ίδια την ύπαρξη της Αρμενίας.

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας