Αεράμυνα Συρίας: Θα καταρρίπτουμε κάθε αεροσκάφος-Νεκρός Τούρκος στρατιώτης στην Ιντλίμπ Συρίας

2420
ιντλίμπ

Ο συριακός στρατός προειδοποίησε το Σάββατο ότι η αεράμυνα του θα καταρρίψει οποιοδήποτε αεροσκάφος παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Συρίας.

Άλλος ένας Τούρκος στρατιώτης έχασε τη ζωή του στην Ιντλίμπ της Συρίας σήμερα Σάββατο μετά από αεροπορική επιδρομή της συριακής αεροπορίας, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο.

Κατά την εφημερίδα Sabah της Τουρκίας, ο αξιωματικός Μεσίτ Ντεμίρ ήταν μέλος ενός πληρώματος τανκ και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο.

​Η κηδεία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Γκαζιαντέπ.

Πρόκειται για τον 16ο Τούρκο στρατιώτη που χάνει τη ζωή του στην επαρχία Ιντλίμπ τον περασμένο μήνα.

Προειδοποίηση Συριακού στρατού

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός προειδοποίησε ότι η αεράμυνα του θα καταρρίψει οποιοδήποτε αεροσκάφος παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Συρίας.

«Όλα τα αεροσκάφη που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Συρίας θα αντιμετωπίζονται ως εχθρικοί στρατιωτικοί στόχοι», ανακοίνωσε το Σάββατο η διοίκηση των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον στρατό, τα στρατεύματα της αεράμυνας έλαβαν εντολή να υπερασπιστούν τον εναέριο χώρο της Συρίας «με όλα τα διαθέσιμα μέσα».

Επικοινωνία των υπουργών Άμυνας Ρωσίας και Τουρκίας

Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ιντλίμπ.

Νέες δηλώσεις Ερντογάν

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι κάθε μάχη που αποφεύγει σήμερα η Τουρκία στη Συρία, τη Λιβύη, τη Μεσόγειο, γενικά στην περιοχή, θα επιστρέψει στην Άγκυρα με βαρύτερο τίμημα αύριο.

Σε ομιλία του στη Σμύρνη το Σάββατο, ανέφερε ότι η πολιτική της Τουρκίας στη Συρία και τη Λιβύη δεν είναι αυθαίρετη επιλογή.

Πρόσθεσε, δε, ότι χαράχθηκε «οδικός χάρτης» για τη Συρία μετά από τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, αλλά και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας