Αδιάλλακτη η Ουκρανία για Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ-Έτοιμη η Ρωσία να απαντήσει στρατιωτικά

703
Αδιάλλακτη η Ουκρανία για Ντονιέτσκ-Λουγκάνσκ

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ. Μπάιντεν, ειδοποίησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Β. Ζελένσκι, πως η Ρωσία θα εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση τις επόμενες 48 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τ. Μπάιντεν φέρεται να ζήτησε για δεύτερη φορά από τον Β.Ζελένσκι να φύγει από το Κίεβο και να μεταφερθεί στην πόλη Λβιβ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν τα εξής:

“Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει ενημερωθεί και προειδοποιηθεί πως η Ρωσία θα ξεκινήσει την εισβολή μέσα στις επόμενες 48 ώρες βάση των πληροφοριών που διαθέτουν οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Επιπλέον, η Ρωσία παραβίασε τον ουκρανικό Εναέριο Χώρο νωρίτερα σήμερα. Ρωσικά αναγνωριστικά αεροσκάφη πέταξαν εντός ουκρανικoύ ΕΑΧ για μια μικρή περίοδο”.

Ουκρανική πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά στον Ουκρανό πρόεδρο, Β. Ζελένσκι, επιβεβαίωσε την εξέλιξη αυτή.

“Οι Ρώσοι θα επιτεθούν με ότι έχουν. Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, πύραυλοι κρουζ, χερσαία εισβολή”.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε και δεύτερος Αμερικανός Αξιωματούχος ο οποίος έδωσε έμφαση στον ολοκληρωμένο χαρακτήρα της στρατιωτικής επιχείρησης που αναμένει το Πεντάγωνο από τη Ρωσία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η εισβολή θα περιλαμβάνει όχι μόνο μια προώθηση δυνάμεων από την περιοχή του Ντονμπάς όπου εστάλησαν τη Δευτέρα πρόσθετες ρωσικές μονάδες αλλά και μια σημαντική επίθεση προς την πρωτεύουσα Κίεβο από τα βόρεια σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο δεύτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει με μια επίθεση στον κυβερνοχώρο, ακολουθούμενη από μια χερσαία εισβολή που πιθανότατα θα συμβεί τη νύχτα.

Όμως και οι δύο αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι τα σχέδια της Ρωσίας θα μπορούσαν να αλλάξουν με βάση τις καθημερινές εξελίξεις.

H FSB συνέλαβε 6 στελέχη του ουκρανικού «Δεξιού Τομέα» 

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε σήμερα ότι απέτρεψε μια τρομοκρατική ενέργεια στην Κριμαία και συνέλαβε έξι άτομα τα οποία υποστηρίζουν μια ουκρανική εξτρεμιστική οργάνωση.

«Η FSB απέτρεψε μια τρομοκρατική ενέργεια στη Δημοκρατία της Κριμαίας (…) Συλλάβαμε έξι Ρώσους πολίτες που είναι υποστηρικτές της ουκρανικής, εξτρεμιστικής οργάνωσης Δεξιός Τομέας και οι οποίοι ετοιμάζονταν να πυροδοτήσουν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε μία Ορθόδοξη Εκκλησία της περιοχής, με στόχο να εκφοβίσουν τους πολίτες», επεσήμανε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.

Παράλληλα η FSB ανέφερε ότι κατάσχεσε υλικά για την παρασκευή εκρηκτικών μηχανισμών και επιστολές με σχέδια και σύμβολα του Δεξιού Τομέα.

Δείτε βίντεο

Η Ουκρανία δέχεται σφοδρή κυβερνοεπίθεση

Η Ουκρανία δέχεται αυτή τη στιγμή σφοδρή κυβερνοεπίθεση. Πολλά κυβερνητικά σαιτ δέχονται επίθεση DDOS ακόμη και ιστότοποι ειδησεογραφικών ΜΜΕ.

Η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Ουκρανίας, PrivatBank, και η Oschadbank, το Κρατικό Ταμιευτήριο της Ουκρανίας, έχουν χτυπηθεί μαζί με τους ιστότοπους  των υπουργείων Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών, άλλα υπουργεία καθώς και τους ιστότοπους των υπηρεσιών Ασφαλείας.

Ταυτόχρονα η ουκρανική Αστυνομία έλαβε πληροφορίες για τοποθέτηση εκρηκτικών σε αριθμό κτιρίων ακόμη και στο Κοινοβούλιο της χώρας Verkhovna Rada.

Δείτε βίντεο

Δείτε εικόνες από τις συλλήψεις των μελών του “Δεξιού Τομέα” της FSB

Image

Image

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας