ΑΔΕΔΥ: Παναττική στάση εργασίας για βαριά και ανθυγιεινά

841
αδεδυ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει παναττική στάση εργασίας σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου, από 8πμ.-11πμ., για την αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για τις Ομοσπονδίες που τις αφορούν τα ΒΑΕ. Παράλληλα,καλεί όλους τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται στις 8.30πμ., στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Όπως σημειώνει:

Διεκδικούμε

  1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος.

  2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.

  3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.

  4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.

  5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.

  6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

Υπενθυμίζεται πως με τροπολογία παρατείνεται μέχρι τις 31 Οκτώβρη 2020 η κατάθεση του πορίσματος για το ανθυγιεινό επίδομα, από τη σχετική επιτροπή του έχει συσταθεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας