Αγώνας για να συνεχίσει να λειτουργεί η Pitsos ως ελληνική επιχείρηση

423
Αγώνας για να συνεχίσει να λειτουργεί η Pitsos

Οι Γερμανοί της Bosch και το έντονο ενδιαφέρον με την εταιρεία Pyramis του επιχειρηματία Νίκου Μπακατσέλου, να πληρώσει το αντίστοιχο τίμημα, τους υποχρέωσαν να κάνουν ένα βήμα πίσω σε σχέση με την αρχική τους πρόθεση και να ανοίξει ο δρόμος για τη συμφωνία πώλησης του εξοπλισμού της Pitsos του εργοστασίου του Ρέντη.

Η Bosch αλλάζει τους όρους με την Pyramis

Ωστόσο οι Γερμανοί της Bosch προσπαθούν να αλλάξουν τους όρους της αρχικής συμφωνίας βάζοντας εμπόδια στην υλοποίησή της διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τη δική τους τεχνογνωσία θα αποκτήσουν έναν εν δυνάμει αντίπαλο στα πόδια τους , τον οποίο όπως λέει αξιόπιστη πηγή στην ύστατη ώρα της συμφωνίας θέλουν να περιορίσουν τις δυνατότητες τους.

Η Pyramis επιθυμεί διακαώς την οριστικοποίηση της συμφωνίας ώστε να αρχίσει η διαδικασία προσλήψεων προσωπικού της πρώην Pitsos.

Ανώτατη πηγή της εταιρείας Pyramis αποκάλυψε στον BN ότι η εγχώρια βιομηχανία θα παραμένει στην αγορά ηλεκτρικών συσκευών δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και την καινοτομία.

Η Pyramis με τον γερμανικό εξοπλισμό προτίθεται να ανταγωνιστεί τους Γερμανούς.
Τα πρώτα βήματα θα γίνουν με την παραγωγή ηλεκτρικών κουζινών και σε δεύτερη φάση η δραστηριότητα θα συμπεριλάβει και άλλες οικιακές συσκευές.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η παραγωγή σχεδιάζεται να γίνεται με βάση τα γερμανικά στάνταρ χάρη και στο έμπειρο προσωπικό της εταιρείας και το τελικό προϊόν θα συνδυάζει ποιότητα και τιμή.

Ο βασικός στόχος της Pyramis είναι η εξαγωγική δραστηριότητα και λιγότερο η εσωτερική αγορά που έχει κατακλυστεί από ηλεκτρικές οικιακές συσκευές που παράγονται στην Τουρκία.

Aκόμη και τα «βαριά» γερμανικά ονόματα κατασκευάζονται στη γειτονική χώρα με τους έλληνες καταναλωτές όταν πρόκειται να αγοράσουν αντίστοιχες συσκευές τις αποστρέφονται όταν βλέπουν ταμπέλα made in Turkey.

Το εμπορικό σήμα Beko στις οικιακές συσκευές σαρώνει στην ελληνική αγορά καθώς προσφέρεται σε ανταγωνιστικές τιμές και πωλείται ως μία φθηνή και καλή λύση για την αγορά οικιακών συσκευών .

Το εμπορικό σήμα Beko ανήκει στον όμιλο Arcelik με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος να σημειωθεί έχει διεισδύσει σε πολλές αγορές της Ευρώπης και της Ανατολής.

Βασική πηγή: bankingnews.gr

Νίκος Θεοδωρόπουλος

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας