Αγωνιστική παρέμβαση του κινήματος κατά ηλεκτρονικού πλειστηριασμού διαμερίσματος-γραφείου 74τ.μ!

2434
κινήματος

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, έδωσε σήμερα, Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου 2018, μία νέα αγωνιστική απάντηση στο τσουνάμι 130.000 ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τώρα μέχρι το 2021. Διοργάνωσε συγκέντρωση μπροστά σε συμβολαιογραφείο Αθήνας επί της Καποδιστρίου 18, στο οποίο γινόταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την Eurobank για διαμέρισμα 75 τ.μ. στην Ομόνοια, για χρέος 50.000€, με τιμή προσφοράς 40.000 €.

Το χαρακτηριστικό ήταν και πάλι η πρωτοφανής αστυνομοκρατία, αφού η κυβέρνηση επιστράτευσε 4 διμοιρίες ΜΑΤ, για να “φυλάξουν” από τους διαδηλωτές την πόρτα της πολυκατοικίας, που στεγάζει το συμβολαιογραφείο, το οποίο διενεργούσε αυτό τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Κι αυτό συνέβη παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες προς την κυβέρνηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, με τις οποίες ζητά να μην χρησιμοποιούνται αστυνομικοί για να προασπίζουν σε πλειστηριασμούς, ιδιωτικά και τραπεζικά συμφέροντα σε βάρος και σε αντιπαράθεση με θιγόμενους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο συμβολαιογραφείο επί της οδού Καποδιστρίου, στην Αθήνα, ο Γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε Παναγιώτης Λαφαζάνης συνοδευόμενος από τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ της ΛΑ.Ε, συναντήθηκε στο γραφείο της με την συγκεκριμένη συμβολαιογράφο, κατήγγειλε συνολικά το θεσμό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και ζήτησε με επιχειρήματα την ακύρωση του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού του συγκεκριμένου διαμερίσματος στην Ομόνοια.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την πλήρη αδιαφάνεια, κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και ιδιαίτερα του συγκεκριμένου, όπου η ίδια η επισπεύδουσα τράπεζα ήταν και η μοναδική που έκανε προσφορά για το εκπλειστηριαζόμενο ακίνητο.

Η κυβέρνηση πανικόβλητη από την ανάπτυξη και την κοινωνική απήχηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, σε συνεργασία με την επίορκη ηγεσία του συμβολαιογραφικού συλλόγου Αθηνών- Πειραιώς και νήσων, ανέβαλε την τελευταία στιγμή τους 47 φυσικούς πλειστηριασμούς, μεταξύ των οποίων 19 αφορούσαν πρώτες κατοικίες, που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα, αλλά και για τις 14 και 21 Φεβρουαρίου, στα ειρηνοδικεία. Όλοι πλέον αυτοί οι πλειστηριασμοί αλλά και οι νέοι, θα μετατραπούν από 21/02/2018 σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: 20 πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών, Ηλεκτρονικοί (1) και στα ειρηνοδικεία (19). Σύνολο πλειστηριασμών 58: Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί (σύνολο 11), Πλειστηριασμοί στα ειρηνοδικεία (σύνολο 47). Οι Πλειστηριασμοί ανά επισπεύδοντα (συμπεριλαμβάνονται οι ηλεκτρονικοί): Τράπεζες (51: ALPHA Bank=18, Εθνική τραπ.=4, Eurobank=9, HSBC Bank=3, τραπ.Πειραιώς=19), Ιδιώτες (7).

Στη συγκέντρωση που έγινε μπροστά στο συμβολαιογραφείο της κ. Σγούρα έδωσε το αγωνιστικό παρών μπλοκ αγωνιστών της ΛΑ.Ε.

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν “Εμπρός λαέ ξεσηκωμός κάτω τα χέρια από του λαού το βιός”, “όσο θα πληθαίνει των ΜΑΤ η διμοιρία τόσο η αντίσταση θα γράφει ιστορία”.

Τα μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με δηλώσεις τους διευκρίνιζαν ότι η σημερινή τους κινητοποίηση στο συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο δεν έγινε για να εκφράσουν την αντίθεσή τους μόνο στον πλειστηριασμό που διενεργούσε, αλλά στο όλο εγχείρημα κυβέρνησης – δανειστών και τραπεζών για αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και με το νέο σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Επίσης διατράνωσαν την θέλησή τους να βάλουν φραγμό και στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με όσους κινηματικούς, πολιτικούς και τεχνικούς τρόπους χρειαστούν, χωρίς να φοβούνται τα ΜΑΤ, τα χημικά και τις φυλακίσεις.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ

Μετά την συνάντηση με την συμβολαιογράφο ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Πήγαμε στο συμβολαιογραφικό γραφείο και συναντήσαμε τη συμβολαιογράφο. Αυτά τα οποία διαπιστώσαμε είναι πρωτοφανή ως προς το βαθμό αδιαφάνειας. Η συμβολαιογράφος μας έδειξε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με τον οποίο γίνεται ο πλειστηριασμός.

Να σημειώσω ότι μιλάμε για έναν πλειστηριασμό ενός διαμερίσματος – γραφείου 74 τ.μ που γίνεται για 40.000. Αυτόν τον πλειστηριασμό αφιερώνουμε στους ψεύτες Τσίπρα, Τσακαλώτο και Κοντονή, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι δεν γίνονται πλειστηριασμοί κάτω των 300.000 ευρώ.

Στην ηλεκτρονική εικόνα του πλειστηριασμού που δείχνει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του συμβολαιογράφου, επικρατεί η απόλυτη αδιαφάνεια. Δεν βλέπεις τίποτα παρά μόνο κωδικούς. Δεν ξέρεις από πού προέρχεται η προσφορά, ποιος την έκανε, αν υπάρχει το πόθεν έσχες αυτού που κάνει την προσφορά για τα χρήματα τα οποία διαθέτει. Αν τα λεφτά είναι “μαύρα” ή δηλωμένα.

Και βεβαίως, εξίσου τραγικό είναι ότι στον συγκεκριμένο πλειστηριασμό έγινε μια προσφορά μονάχα. Εδώ είναι το όργιο του σκανδάλου! Ο επισπεύδων, που είναι η Eurobank, ξεκίνησε από το πρώτο λεπτό να κάνει προσφορά με τις 40.000 ευρώ και από ό,τι φαίνεται, η Eurobank θα πάρει και το ακίνητο. Έχουμε το παράδοξο οι τράπεζες που εκπλειστηριάζουν να παίρνουν και τα ακίνητα!! Ο επισπεύδων να είναι και υπερθεματιστής.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Σε σπάνιες μόνο περιπτώσεις θα μπορούσε να συμβεί. Στην προκειμένη, όμως, αυτό έχει γίνει ο μεγάλος κανόνας. Οι τράπεζες κάνουν real estate με τους πλειστηριασμούς στην πλάτη του ελληνικού λαού και βεβαίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών!

Τέλος, ζητήσαμε τη σύμβαση. Πού είναι η σύμβαση με την οποία συμβάλλεται ο συμβολαιογράφος με το σύστημα και με την εταιρία; Δεν υφίσταται σύμβαση. Δεν έχουν καμία σύμβαση. Όλα αυτά είναι στον αέρα. Εδώ έχουμε την απόλυτη παρανομία. Και μιλάμε για κακούργημα, μεταφορά πλούτου από ιδιώτες στις τράπεζες.

Σε αυτό το κακούργημα συνεργούν Τσίπρας, Κοντονής, Τσακαλώτος. Για αυτό και καταθέσαμε μήνυση όπως ξέρετε εναντίον τους και κατά παντός υπευθύνου. Μήνυση επειδή δεν υπάρχουν υπουργικές αποφάσεις και δεν υπάρχει νόμιμη σύμβαση με την εταιρία, που γίνεται ο πλειστηριασμός. Επισημαίνω ότι η σύμβαση αυτή χρειάζεται για τις βασικές προϋποθέσεις σε σχέση με τις οποίες γίνεται ο πλειστηριασμός. Όλα γίνονται κάτω από το τραπέζι, στο απόλυτο σκοτάδι.

Μου κάνει εντύπωση ότι κανένας στην ελληνική κοινωνία, πλην του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών και ιδιαίτερα από τα κόμματα της μνημονιακής δήθεν αντιπολίτευσης δεν μιλάει κανένας για το σκάνδαλο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Κανένας δεν ανοίγει αυτή τη θεματολογία.

Πιστεύω ότι θα δικαιωθούμε για την αγώνα μας. Τις επόμενες φορές θα χρησιμοποιήσουμε άλλα μέσα πιο εφευρετικά, προκειμένου να παρέμβουμε πιο αποτελεσματικά για να αποτρέψουμε αυτή τη ληστεία».

WP_20180207_10_11_39_Pro

WP_20180207_10_32_19_Pro

WP_20180207_10_11_51_Pro

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας