Αγωνιστικές παρελάσεις της ΛΑ.Ε. και συλλογικοτήτων

2265

ΕΠΕΥΦΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ,  ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ, ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΛΠ. ΚΛΠ
Δεκάδες μέλη της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε), με επικεφαλής τον Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε., Παναγιώτη Λαφαζάνη, με μια θαυμάσια αγωνιστική πρωτοβουλία τους, παρέλασαν σήμερα με πανό στις γιορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κερατσινίου για την 76η επέτειο της 28η Οκτωβρίου και του μεγάλου αντιστασιακού ΟΧΙ” του ελληνικού λαού.
Τα μέλη της ΛΑ.Ε με πανό μπήκαν στην παρέλαση αμέσως μετά το τελευταίο Λύκειο του Κερατσινίουπου παρήλαυνε και περπάτησαν σε όλο το μεγάλο μήκος της παρέλασης, την οποία παρακολουθούσαν πολλές χιλιάδες πολίτες και νέοι της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.
Το πανό έγραφε με μεγάλα γράμματα : ‘‘Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, ”Διαγραφή των Λαϊκων Χρεών’‘.
Εντυπωσιακό γεγονός ήταν ότι η παρέλαση της ΛΑ.Ε, που γινόταν με αντιμνημονιακά συνθήματα, έτυχε πάνδημης ανταπόκρισης από τους πολίτες της Δραπετσώνας και του Κερατσίνου, οι οποίοι από τα πεζοδρόμια επευφημούσαν και χειροκροτούσαν την πρωτοβουλία της ΛΑ.Ε και συχνά συνόδευανκαι οι ίδιοι τα συνθήματα.
Να σημειώσουμε ότι με μεγάλη επιτυχία μετά την ΛΑ.Ε παρήλασαν και μέλη της Δημοτικής ΚίνησηςΆλλος Δρόμος”, η οποία στηρίζει τη σημερινή Δημοτική Αρχή Δραπετσώνας – Κερατσινίου με δήμαρχο τον Χρήστο Βρεττάκο.
 
ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΟΥ ΕΑΜ ΠΑΡΗΛΑΣΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ οι μαθητές σε όλη τη χώρα παρελαύνουν υπό τους ήχους στρατιωτικών εμβατηρίων κι όχι αντιστασιακών τραγουδιών, οι μαθητές στο Χαλάνδρι παρήλασαν για την 28η Οκτωβρίου υπό τον ύμνο του ΕΑΜ.
Δείτε τους μικρούς μαθητές του Χαλανδρίου να παρελαύνουν τιμώντας την Εθνική Αντίσταση:
---000_Halandri_parelasi
 
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αγωνιστική παρουσία με πανό είχαν στην παρέλαση της Αθήνας στελέχη και μέλη της ΛΑ.Ε της πόλης.
Τα μέλη της ΛΑ.Ε παρέλασαν στην Πανεπιστημίου, συναντώντας πάρα πολύ θετική ανταπόκρισηαπό τους πολίτες της πρωτεύουσας.
----0000athina
----0000athina2
 
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ
 
Πορεία από τον Λευκό Πύργο προς το Μακεδονία Παλάς πραγματοποίησαν διαδηλωτές, αγωνιστές κυρίως του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό που έγραφε «κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».
Λίγο πριν το Μακεδονία Παλάς οι διαδηλωτές μπήκαν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου γινόταν η παρέλαση, αλλά τους απομάκρυνε βιαίως αστυνομική δύναμη.Οι διαδηλωτές συνέχισαν απτόητοι την αγωνιστική παρουσία τους με συνεχή συνθήματα.
 
-----00000thess
-----00000thess1
 

 
 
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Με πανό και συνθήματα διαμαρτυρήθηκαν πριν την έναρξη της Μαθητικής και Στρατιωτικής παρέλασης, μέλη της Λαϊκής Ενότητας στην Πάτρα.
Συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου, απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων, όπου είχε πάρει θέση η Αχαιή αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
----0000patra1
 

 
ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
Με την ολοκλήρωση της παρέλασης στην πλατεία Δημοκρατίας συγκεντρώθηκε ομάδα περίπου 15-20 ατόμων διαφόρων συλλογικοτήτων οι οποίοι κρατούσαν πανό και διαδήλωναν κατά των πλειστηριασμών και των μνημoνίων. Ζήτησαν να τους επιτραπεί να διαδηλώσουν στο χώρο της παρέλασης μόλις αυτή ολοκληρώθηκε.
Τελικά περπάτησαν φωνάζοντας συνθήματα και κατευθύνονται προς το δημαρχείο, συνεχίζοντας την διαμαρτυρία τους, υπό την συνοδεία πολυπληθούς ομάδας αστυνομικών.
Έξω από το δημαρχείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
 

 
-----0000agrinio11
Φωτογραφικό Υλικό από την παρέλαση της ΛΑ.Ε στο Κερατσίνι

-----0000parelasi1
-----000parelasi3
-----0000parelasi7
-----0000parelasi2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας