Αγωνιστικές κινητοποιήσεις Δημ. Υπαλλήλων και απολυμένων εργ/μένων Δήμων για το δικαίωμα στη δουλειά

1234
δήμων
Η ΛΑ.Ε και πάλι, μετά τον Παν. Λαφαζάνη, με Δ. Στρατούλη αυτή τη φορά στο Κέντρο Αγώνα Απολυμένων Εργαζομένων των Δήμων.

Παναττική στάση εργασίας (12 μ.μ. έως το τέλος του ωραρίου) και συγκεντρώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας πραγματοποίησαν για το δικαίωμα στη δουλειά οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και οι απολυμένοι εργαζόμενοι των Δήμων σήμερα Παρασκευή 11 Μάη.

Στην Αθήνα

Στην Αθήνα, με συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση εργαζομένων από κλάδους του Δημοσίου, που ξεκίνησε νωρίτερα από το υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την απουσία της ηγεσίας του υπουργείου, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους, στέλνοντας ωστόσο μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα, όχι στις απολύσεις κλπ. Οι εργαζόμενοι, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν με πορεία, που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, σωματείων του Δημοσίου.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν Συνδικάτα, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα από τους ΟΤΑ, την Υγεία, την Εκπαίδευση, υπουργεία και υπηρεσίες.
Νωρίτερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό, που ανέγραφαν «Καμιά απόλυση, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους», «Αγώνας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα», «Πλήρης εξίσωση όλων των δικαιωμάτων, μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Η ΛΑ.Ε με Δ. Στρατούλη στο Κέντρο Αγώνα Απολυμένων Εργαζομένων των Δήμων στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε εκ μέρους της ΛΑ.Ε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της ΠΓ, ο οποίος εν συνεχεία επισκέφτηκε το Κέντρο Αγώνα Απολυμένων Εργαζομένων των Δήμων στις σκηνές και την τέντα που έχουν στην πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο είχε επισκεφτεί σε ένδειξη αλληλεγγύης πριν λίγες ημέρες και ο Γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Εκεί συνομίλησε με εκατοντάδες συγκεντρωμένους απολυμένους εργαζόμενους συμβασιούχους παρατασιούχους των Δήμων.
Οι συγκεντρωμένοι στο στέκι του Κέντρου Αγώνα ενημέρωσαν τον Δ. Στρατούλη για τα εξής:
Ότι η 3Κ/2018 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ οδήγησε χιλιάδες συμβασιούχους στην ανεργία, ενώ «τα Προσωρινά Αποτελέσματα αποδεικνύουν ξεκάθαρα τον εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στους συμβασιούχους εργαζομένους, αφού λιγότεροι από το 10% του συνόλου συμπεριλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες των αποτελεσμάτων αυτού του διαγωνισμού. Εκτελώντας τις εντολές της ΕΕ και των δανειστών, η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ομηρίας και εκμετάλλευσης, επιχειρεί να μετατρέψει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά σε ολιγόμηνη, κακοπληρωμένη και χωρίς δικαιώματα. Σε αυτό, η κυβέρνηση βρίσκει συμπαραστάτες και ένθερμους υποστηρικτές την πλειοψηφία των δημάρχων και της ΚΕΔΕ, μιας και δεν τους κοστίζει τίποτε, που ζητούν όχι μόνο να συνεχιστεί το πρόγραμμα “κοινωφελούς εργασίας”, αλλά και να επεκταθεί και σε 12 μήνες από 8 που ισχύει τώρα».
Ο Δ. Στρατούλης κατάγγειλε την κυβέρνηση για την αθέτηση των δεσμεύσεων τους και για τον εμπαιγμό της σε βάρος των συμβασιούχων των ΟΤΑ. Επίσης εξέφρασε τη στήριξη και συμπαράσταση της ΛΑ.Ε στον αγώνα τους για την άμεση επαναφορά όλων των απολυμένων συμβασιούχων των Δήμων στην εργασία τους, τη μετατροπή όλων των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και την προώθηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων.
dav sdr sdr sdr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας