Αίσχος: Κυρώσεις Ε.Ε σε Ρωσία για Ναβάλνι με την ψήφο Ελλάδας

1062
κυρώσεις
Η υποτελής Ελλάδα βάζει κυρώσεις σε Λευκορωσία και Ρωσία, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο και καταπίνει αμάσητες τις κυρώσεις στη Τουρκία

«Πράσινο φως» στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, για την υπόθεση δηλητηρίασης του Ρώσου αντιπολιτευόμενου, Αλεξέι Ναβάλνι, αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της DW, οι 27 υπουργοί της ΕΕ, συμφώνησαν να αρχίσουν να δουλεύουν πάνω στην προετοιμασία μέτρων, που αντιστοιχούν στις προτάσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας, την περασμένη εβδομάδα.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, Πέκα Χαάβιστο. Στη συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας, ο επικεφαλής της φιλανδικής διπλωματίας επεσήμανε πως: «οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ πέτυχαν πολιτική συναίνεση σχετικά με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας σε σχέση με τη δηλητηρίαση του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι».

Μάλιστα, ο Φιλανδός ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως σε λίγο «ξεκινά η προετοιμασία του καταλόγου των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας».

Δικαιολογώντας την εν λόγω κίνηση, οι ΥΠΕΞ της ΕΕ δήλωσαν ότι δεν έχουν αξιόπιστες εξηγήσεις από τη Μόσχα για αυτό που ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων(ΟΑΧΟ) δήλωσε, ότι βρέθηκε στο σώμα του Ναβάλνι, δηλαδή ο απαγορευμένος νευροτοξικός παράγοντας Novichok.

Σύμφωνα με διπλωμάτη που επικαλείται το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες, ο κατάλογος των φυσικών και νομικών προσώπων εναντίον των οποίων θα επιβληθούν κυρώσεις, δεν εγκρίθηκε στην σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «αλλά με την κατάρτιση του θα ασχοληθούν οι πρέσβεις της ΕΕ στις προσεχείς συνεδριάσεις στις Βρυξέλλες, δηλαδή από την Τετάρτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας