Αίσχος! Δίκη σήμερα στο Ναύπλιο 19 αγωνιστών κατά πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας

Αίσχος! Δίκη αύριο στο Ναύπλιο

ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 19 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Την Παρασκευή 29/10 δικάζονται σε δύο δίκες στα δικαστήρια Ναυπλίου 19 αγωνιστές που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία ενάντια σε πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας στο Άργος το 2017.

Οι τράπεζες και οι μνημονιακές κυβερνήσεις έβγαλαν στο σφυρί χιλιάδες ακίνητα μεταξύ των οποίων ακόμα και πρώτες κατοικίες ανθρώπων που αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν όχι από επιλογή ή επειδή ήταν «μπαταχτσήδες» αλλά εξαιτίας της ασφυκτικής οικονομικής κατάστασης που προκάλεσε η κρίση και η λιτότητα των μνημονίων από το 2010 μέχρι και σήμερα.

Ο κόσμος όμως δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια να βλέπει να του αρπάζουν τους κόπους μιας ζωής. Το μαζικό πανελλαδικό κίνημα που αναπτύχθηκε μπόρεσε πολλές φορές με τις κινητοποιήσεις του να ματαιώσει τέτοιους πλειστηριασμούς.

Η απάντηση από πλευράς κυβερνήσεων ήταν η καταστολή των ΜΑΤ, οι συλλήψεις όπως έγινε στο Άργος και σε άλλες πόλεις και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προκειμένου να καμφεί αυτό το μεγάλο και μαχητικό κίνημα.

Σήμερα με τον πτωχευτικό νόμο 4738/20 της ΝΔ η προστασία της λαϊκής κατοικίας αίρεται ακόμα περισσότερο προς όφελος των τραπεζών. Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΑΑΔΕ μόλις 10.000 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου χρωστούν πάνω από 90 δις. Κι όμως η κυβέρνηση της ΝΔ έχει παύσει κάθε καταναγκαστική εκτέλεση εις βάρος τους, όπως είναι οι πλειστηριασμοί. Ταυτόχρονα ζούμε στην χώρα με το μεγαλύτερο στεγαστικό κόστος στην Ευρώπη και το χαμηλότερο ποσοστό του ΑΕΠ για πολιτικές στέγης! Είναι ανάγκη ο αγώνας μας να συνεχιστεί!

-ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

-ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ 19 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10, 10:00 πμ

«ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ STOP» ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας