Έφυγε ένας μεγάλος άνθρωπος, σύντροφος και αγωνιστής, ο Θύμιος Χαβέλας

2346
χαβέλας

Ο σύντροφος Θύμιος Χαβέλας, συντονιστής της Π.Ε.Νίκαιας της Λαϊκής Ενότητας και μέλος του Συντονιστικού της δημοτικής κίνησης “Κόντρα στο ρεύμα” έφυγε απο κοντά μας.

Έδωσε τη μάχη παλικαρίσια, όπως παλικάρι ήταν πάντα, αλλά δεν τα κατάφερε.

Έντιμος και ανιδιοτελής λαϊκός αγωνιστής, ο σ. Θύμιος Χαβέλας αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, που οι σύντροφοί του στη Νίκαια υπόσχονται να καλύψουν με συνέχιση των αγώνων στους οποίους είχε αφιερώσει τη ζωή του.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1958  από καπνεργάτες γονείς ,που βρήκαν απάγκιο στις φιλόξενες γειτονιές της Νίκαιας, όταν ο Θύμιος ήταν ακόμη παιδί.

Από τα εφηβικά του χρόνια εντάχθηκε στις γραμμές της ΚΝΕ Κοκκινιάς ,ακολουθώντας τα βήματα του αγωνιστή πατέρα του. Στα πρώταχρόνια της μεταπολίτευσης διακρίθηκε για την αγωνιστική του δράση ,μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ .

Στη συνέχεια υπήρξε μέλος του Συνασπισμού και του Σύριζα στη Νίκαια και διετέλεσε πολλά χρόνια γραμματέας της τοπικής οργάνωσης.

Ιδρυτικό μέλος της Λαϊκής Ενότητας ,πρωτοστάτησε για την συγκρότηση της τοπικής οργάνωσης της ΛΑΕ.

Απόφοιτος των ΤΕΙ ,εργάστηκε επί τριάντα χρόνια στον δημόσιο τομέα (ΟΠΕΚΕΠΕ). Παράλληλα συμμετείχε και στο συνδικαλιστικό κίνημα στονδημοσιοϋπαλληλικό χώρο .

Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνει πίσω του ο σ. Θύμιος, για τους συντρόφους, τους φίλους, τους συναγωνιστές του. Θα μας λείπει από τις μάχες που έρχονται.

Στους αγαπημένους του η ΛΑΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια.

Η πολιτική κηδεία του συντρόφου θα γίνει αύριο, Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 16.00, στο Γ΄ Νεκροταφείο.

Ο Παν. Λαφαζάνης, Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε, μόλις πληροφορήθηκε την απώλεια του Θύμιου Χαβέλα έκανε την παρακάτω δήλωση:

Θέλω να εκφράσω την οδύνη μας για την πρόωρη απώλεια ενός μεγάλου ανθρώπου, ενός φίλου και συντρόφου με όλη τη σημασία της έννοιας, ενός πραγματικά ανιδιοτελή και σπάνιου αγωνιστή που αφιέρωσε όλη τη ζωή του στα μεγάλα οράματα μας για την κοινωνική αλλαγή, χωρίς να ζητήσει ποτέ τίποτα, παρά μόνο προσφέροντας πάντα και απλόχερα θυσίες, κουράγιο, αισιοδοξία και αφοσίωση.

Στο καλό φίλε και σύντροφε Θύμιο στο νέο ατέλειωτο ταξίδι σου. Η ηρωική Κοκκινιά που τόσο αγάπησες και όσοι/ες σε γνώρισαν κλίνουν τώρα ευλαβικά το γόνυ μπροστά στην απώλεια σου.

Ξέρουμε ότι πόνεσες και πικράθηκες για πολλά στη ζωή σου. Ξέρουμε τις δυσκολίες που πέρασες καρτερικά, χωρίς, όμως, να καταβληθείς ποτέ, χωρίς να βαρυγγομήσεις. Δεν σε αποχαιρετούμε, γιατί θα σε αισθανόμαστε, με απέραντο σεβασμό και βαθιά εκτίμηση, πάντα δίπλα μας, όπως αξίζει σε πραγματικά ελεύθερους και ανιδιοτελείς, με μεγάλες αρχές και αξίες, ανθρώπους και αγωνιστές. Αγωνιστές για ότι πιο τίμιο, ειλικρινές και όμορφο μπορεί να διανοηθεί και να παλέψει η φευγαλέα ύπαρξή μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας