Έφυγε από τη ζωή ο Στρατής Φιλιππότης

1246
φιλιππότης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο γνωστός εκδότης Στρατής Φιλιππότης, έπειτα από σύντομη ασθένεια.

Ο Στρατής Φιλιππότης γεννήθηκε το 1933 στον Πύργο της Τήνου. Καταγόταν από τη γνωστή οικογένεια Φιλιππότη με παράδοση στη μαρμαρογλυπτική.

Εγκαταστάσθηκε στην Αθήνα το 1945 και ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του το 1949 από το «Βιβλιοπωλείον της Εστίας», ενώ συγχρόνως φοιτούσε σε νυχτερινό γυμνάσιο.

Το 1978 άνοιξε δικό του βιβλιοπωλείο και τον ίδιο χρόνο ίδρυσε τις εκδόσεις «Φιλιππότη». Το 1992 εγκαινίασε νέα εκδοτική προσπάθεια με την επωνυμία «Ερίννη». Φέτος έκλεισαν 30 χρόνια από την έκδοση του «Αθηναϊκού Ημερολογίου» το οποίο επιμελείτο. Είχε, επίσης, γράψει βιβλία που αφορούσαν κυρίως την Τήνο.

Το 2004 τιμήθηκε με έπαινο «για την προσπάθειά του να προβάλλει την πολιτιστική και κοινωνική ζωή του Αιγαίου και ιδίως της Τήνου» από την Ακαδημία Αθηνών, ενώ έχει τιμηθεί πολλές φορές και από άλλους φορείς, όπως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών κ.ά.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2000 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στην Α’ Αθηνών, καθώς και στις δημοτικές εκλογές του 2006 με το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Χαλβατζή.

Η κηδεία του θα γίνει στην Τήνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας