Έφυγε από τη ζωή ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιάννης Πολυκανδριώτης

1968
δεξιοτέχνης

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, αδελφός του συνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από τη δημοσίευση που έκανε o Γιάννης Πετρόπουλος στο Facebook, γράφοντας: «Αντίο αγαπημένε μου φίλε Γιάννη Παλυκανδριώτη. Μαζί πήγαμε στο Λονδίνο. Εσύ έμεινες και έκανες μεγάλη καριέρα και εγώ από εδώ σε καμάρωνα».

Γεννημένος το 1946 στο Αιγάλεω, ξεκίνησε να παίζει από μικρός μπουζούκι στο πλευρό του πατέρα του, αείμνηστου ρεμπέτη Θεόδωρου Πολυκανδριώτη.

Οι λάτρεις του ρεμπέτικου τραγουδιού τον θυμούνται να παίζει το μπουζούκι του από το 1954 στο πάλκο του «Παράδεισου» μαζί με τον Στράτο Κουγιουμτζή και τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1958 στην «Ψάθα»  στο Αιγάλεω, με τον Πρόδρομο Τσαουσάκη και την Ανθούλα Αλιφραγκή, ενώ ακολούθησαν η «Λουζιτάνια», ο «Κήπος του Αλλάχ», ο «Περιβόλας» και το «Καν Καν».

Κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα όπως Σακελλαρίου, Τσιτσάνης, Ζαμπέτας, Μητσάκης,Παγιουμτζής, Τσαουσάκης, Μιχαλόπουλος, Αγγελόπουλος, Λύδια, Μενιδιάτης, Διονυσίου, Μοσχολιού, Πάριος, Κόκοτας, Βιολάρης και άλλοι.

Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η παρουσία του και στο θέατρο, δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, η Μάρω Κοντού, ο Κώστας Καρράς, ο Σταύρος Παράβας και ο Σωτήρης Μουστάκας.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας