Έφυγε από την ζωή ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

1341
Μπερτολούτσι

Έφυγε από την ζωή ο διάσημος Ιταλός σκηνοθέτης και διανοούμενος Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, δημιουργός ορισμένων από τις σημαντικότερες ταινίες των τελευταίων δεκαετιών.

Οι ταινίες του σημάδεψαν την εποχή του, είχε έντονη ευαισθησία για τα κοινωνικά προβλήματα και ενδιαφέρον για την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, ήταν από τους πιο ένθερμους και ειλικρινείς υποστηρικτές των Ελλήνων, που βρήκαν καταφύγιο στην Ιταλία αντιστεκόμενοι στην Ελληνική Δικτατορία.

Ταινίες του όπως:  Ο Κονφορμίστας (1970), Το τελευταίο τανγκό στο Παρίσι (1972), 1900 (1976), Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας (1977), Τσάι στη Σαχάρα (1990) κ.α.  καταγράφονται στο πάνθεον του κινηματογράφου ως ταινίες που καθόρισαν την εξέλιξη του.

Υπήρξε Μαρξιστής και μέλος του Κουμμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας για ένα διάστημα, είχε τιμηθεί με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών το 2011  και με Όσκαρ σκηνοθεσίας για την ταινία του Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την θλίψη της για τον θάνατο του Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ενός από τους πιο σημαντικούς σκηνοθέτες των τελευταίων δεκαετιών, που έφυγε αφήνοντας μεγάλο κενό, ιδιαίτερα στην σημερινή εποχή, που έχουμε τόση ανάγκη από τέτοιους καλλιτέχνες.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας