Ένταση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για Συρία. Οι ΗΠΑ απειλούν με επίθεση και η Ρωσία με ανάλογη απάντηση

1711
Συμβούλιο Ασφαλείας

Σε σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με τη φερόμενη επίθεση με χημικά στην πόλη Ντούμα της Συρίας. Η Ρωσία διαψεύδει ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων, με τον πρεσβευτή της χώρας στον ΟΗΕ να προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες» σε περίπτωση δυτικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία.

Επιπλέον, ζητά από τους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων (OPCW) να μεταβούν από αύριο στη Συρία, όπου συριακές και ρωσικές δυνάμεις θα τους συνοδεύσουν στην περιοχή όπου πραγματοποιηθηκε «η υποτιθέμενη χημική επίθεση».
Από την πλευρά της, η Αμερικανίδα πρέσβης στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλεϊ, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα ανταποδώσουν» στη χημική επίθεση του καθεστώτος Άσαντ, ανεξαρτήτως του πως θα αποφασίσει να κινηθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, ανέφερε ότι η Ρωσία έχει «βάψει τα χέρια της με το αίμα των παιδιών της Συρίας».
Τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδριάζουν εκτάκτως για να συζητήσουν τις πληροφορίες για τη χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα της ανατολικής Γούτα. Η συνεδρίαση συνεκλήθη με πρωτοβουλία εννέα μελών του Συμβουλίου, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας