Έληξε με πρώτη νίκη η κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ

1896
κατάληψη

Μετά από δεκαεπτάωρη κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΕΗ επί της οδού Χαλκοκονδύλη από συνδικαλιστές και εργαζόμενους της ΔΕΗ, έληξε με επιτυχία η αγωνιστική κινητοποίηση.
Οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι πέτυχαν με την κινητοποίησή τους μια πρώτη νίκη, αφού ματαίωσαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ, το οποίο επρόκειτο να γίνει σήμερα Πέμπτη (3/5), προκειμένου να λάβει αποφάσεις για την υλοποίηση του εγκληματικού νόμου για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, μαζί με τα λιγνιτωρυχεία που τις στηρίζουν.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες, μπροστά στο αδιέξοδό της, όρισε Διοικητικό Συμβούλιο για την Δευτέρα (7/5) με την μέθοδο της τηλεδιάσκεψης!!!
Έγκυροι νομικοί κύκλοι τόνιζαν στην Iskra ότι καμία καταστατική – κανονιστική ρύθμιση της ΔΕΗ δεν επιτρέπει την λήψη αποφάσεων και μάλιστα τόσο κρίσιμων, με διαδικασίες τηλεδιάσκεψης, πολύ περισσότερο όταν δεν έχουν προηγηθεί τέτοιες πρακτικές.
«Η Διοίκηση της ΔΕΗ αντί να αναζητά τρόπους να νομιμοποιήσει παράνομες διαδικασίες εκποίησης της επιχείρησης, θα έπρεπε να παραιτηθεί», υπογράμμισε ο Παν. Λαφαζάνης, που έδωσε το παρόν στην κατάληψη, «πολύ περισσότερο», τόνισε, «διότι διορίστηκε, έχοντας εντολή να προασπίσει την δημόσια ιδιοκτησία, τον δημόσιο χαρακτήρα και την ακεραιότητα της ΔΕΗ».
Τέλος, ο Παν. Λαφαζάνης κατέληξε, λέγοντας ότι «το σχέδιο εκποίησης των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και θα μείνει στα χαρτιά, πρώτα απ’ όλα με την αντίσταση των εργαζομένων της ΔΕΗ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας