Έκτακτο: Αστυνομική καταστολή με χημικά-αύρες στην πορεία των εκπαιδευτικών στο Σύνταγμα

758
Έκτακτο: Αστυνομική καταστολή με χημικά

Σε ακόμα μία ενέργεια καταστολής προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές που, με τη χρήση χημικών και αύρας, διέλυσαν τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έκαναν πορεία και επιχειρούσαν να φτάσουν έξω από τη Βουλή.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο Σύνταγμα, όπου όμως αντιμετώπισαν εκ νέου την αύρα και αστυνομικό κλοιό.

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί κλιμακώνουν τον αγώνα τους κόντρα στις διαδικασίες της ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης» του Υπουργείου Παιδείας, με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις. Στη σημερινή πορεία των εκπαιδευτικών προς τη Βουλή ενάντια στην αξιολόγηση και τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, συμμετείχαν εκατοντάδες διαδηλωτές.

Οι εκπαιδευτικοί μιλούν για απόπειρα τρομοκράτησης τους από την υπουργό Νίκη Κεραμέως και προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές, στις 11 Οκτωβρίου.

Από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά: «Κούλη, Κεραμέως ακούστε το καλά, η αξιολόγηση θα μείνει στα χαρτιά» και «Η αξιολόγηση είναι μια απάτη».

«Αυτές οι κινήσεις δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης απέναντι στην ομόθυμη καταδίκη της πολιτικής της από το κλάδο», σημειώνεται στην ανακοίνωση-κάλεσμα της ΟΛΜΕ.

Χημικά και αύρα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Σημειώνεται επίσης ότι οι τρεις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση ενάντια στη δικαστική απόφαση της Πέμπτης που έκρινε την απεργία τους παράνομη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας