Έκπληξη: Πέντε συλλήψεις μελών ακροδεξιάς οργάνωσης από την Αντιτρομοκρατική

1560
ακροδεξιάς

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα ξημερώματα επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική και σε πόλη της περιφέρειας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν πέντε άτομα, που φέρονται να είναι μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Ηellas» και να έχουν διαπράξει σωρεία επιθέσεων σε στέκια μεταναστών και αντιεξουσιαστών.
Παράλληλα, από τις μέχρι τώρα κατ’ οίκον έρευνες σε έξι περιοχές της Αττικής και δύο στην επαρχία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Πενήντα κιλά νιτρική αμμωνία
  • βόμβες μολότοφ
  • πλήθος κροτίδων
  • βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου, καθώς και αντίστοιχα σύμβολα
  • ψηφιακά πειστήρια,
  • μαχαίρια, σπαθιά και σουγιάδες
  • αντιασφυξιογόνος μάσκα
  • ρόπαλα
  • σιδερογροθιές
  • κυνηγετικά όπλα
  • φιαλίδια βουτανίου
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Οι αξιωματικοί της Δ.Α.Ε.Ε.Β. συμπληρώνουν πως βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις ακόμα κατ’ οίκον έρευνες στο νομό Αττικής, από όπου μπορεί να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία και για άλλα άτομα.
Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες -περισσότερες από 20– μεταξύ αυτών και εκείνη στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.
Για την επίθεση που σημειώθηκε στη «Φαβέλα» προ ολίγων ημερών, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και για αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς.

Ποια είναι η νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18»

Η ναζιστική οργάνωση «Combat 18» (ο αριθμός 18 παραπέμπει στα γράμματα Α-Η Adolf Hitler) που ευθύνεται για περίπου 30 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αναρχικών, σε καταλήψεις και σε άλλα οικήματα φέρεται να εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία προχώρησε – το πρωί της Τρίτης- σε έξι προσαγωγές (οι συλλήψεις θα είναι 4-5) έπειτα από επιχειρήσεις σε Αθήνα και Ιωάννινα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας δικηγόρος ηλικίας περίπου 30 ετών και ένας 23χρονος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν κροτίδες, εμπρηστικές ύλες αλλά και μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Επίσης έχει προσαχθεί και νεαρός ομογενής από την πρώην Σοβιετική Ένωση.
Η φασιστική οργάνωση δημιουργήθηκε αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο κι επεκτάθηκε σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης με σύνθημα το «υπονόμευσε, τρομοκράτησε, κατάστρεψε».
Στην Ελλάδα είχε εμφανισθεί προ πενταετίας μαζί με την οργάνωση «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές» (ΑΜΕ) που αποδίδεται σε γνωστό ακροδεξιό που είχε αποχωρήσει από την «Χρυσή Αυγή» κι είχε κατηγορηθεί το 1998 για σοβαρό τραυματισμό φοιτητή από άγριο ξυλοδαρμό.
Η οργάνωση «Combat 18» είχε αναλάβει τις επιθέσεις στα στέκια αναρχικών συλλογικοτήτων «Στρούγκα» και «Δίστομο» σε Νέα Φιλαδέλφεια κι Άγιο Παντελεήμονα όπου μάλιστα είχαν προχωρήσει σε σχετική ανάρτηση στο Διαδίκτυο.
Επίσης είχαν προχωρήσει και σε άλλες επιθέσεις εναντίον στεκιών «αντιεξουσιαστών» στα Πετράλωνα, στο Περιστέρι κλπ, όπως και σε κατοικίες στα δυτικά προάστια.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη ομάδα δεν έχει συσχετισθεί με την πρόσφατη επίθεση στο στέκι «Φαβέλα» στον Πειραιά όπου σημειώθηκε τραυματισμός δικηγόρου.
Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής που έχει ξεκινήσει προ πολλών μηνών βασίσθηκε σε υποκλοπές συνομιλιών και σε παρακολουθήσεις υπόπτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας