Έδεσε το πρώτο αμερικανικό πολεμικό πλοίο στην Αλεξανδρούπολη

1173
έδεσε

Κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πρώτο αμερικανικό πολεμικό πλοίο CARSON CITY με μικτό πλήρωμα 90 ατόμων, τόσο στελεχών του αμερικάνικου ναυτικού όσο και πολιτών.

Ο ελλιμενισμός του σκάφους πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την υπογραφή της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Αποτελεί, έτσι, άμεση εκδήλωση της αμερικανικής στρατιωτικής επικυριαρχίας που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας μας και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη και αναμένεται να αποπλεύσει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το armyvoice.gr. το πιο σημαντικό πέραν του αναμενόμενου κατάπλου, είναι η επίσκεψη του Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη αντιστράτηγου Christopher Cavoli, ο οποίος θα βρίσκεται την Παρασκευή στην Σχολή Ευελπίδων για το συνέδριο των χερσαίων δυνάμεων.

Ο αντιστράτηγος Christopher Cavoli θα επισκεφθεί την Πέμπτη για λίγες ώρες την Αλεξανδρούπολη και θα έχει επαφές με τον διοικητή της 12ης Μεραρχίας υποστράτηγο Χουδελούδη, με θέμα την υποστήριξη των αμερικανικών δυνάμεων.

Κατά την παραμονή του πλοίου στην Αλεξανδρούπολη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις μελών του πληρώματος στην πόλη, καθώς και συναντήσεις με τις Αρχές.

Το αμερικανικό πολεμικό USNS Carson City ανήκει στη δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού (Sealift), που ελέγχει τα σκάφη ανεφοδιασμού και τα πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016. Έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρα, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβους και μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, άρματα μάχης ακόμα και ελικόπτερα.

Τα τελευταία χρόνια το USNS Carson City επιχειρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με έδρα του τις ναυτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας