Άρχισε η 48ωρη απεργία των εργατών της ΛΑΡΚΟ

1187
απεργία

Αγωνιστικά απαντούν, στα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης και εκκαθαριστή, οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, που σε πρώτη φάση προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα Τρίτη 21 και αύριο Τετάρτη 22 Απρίλη στο σύνολο των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι, που παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω πανδημίας, αντιδρούν στο σχέδιο περικοπών κυβέρνησης και εκκαθαριστή, που περιλαμβάνει κατάργηση των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων και των επιδομάτων, ποσοστιαία μείωση μισθών ανάλογα με τις αποδοχές και την ειδικότητα, καθώς και ένταξη των αποζημιώσεων λόγω συνταξιοδότησης στη λίστα πιστωτών. Υπενθυμίζεται πως επιπλέον οι εργαζόμενοι δουλεύουν χωρίς μέτρα ασφαλείας, έτσι κι αλλιώς αλλά και τώρα με την πανδημία του κοροναϊού, ενώ έχουν μειώσει κατά πολύ την παραγωγική διαδικασία με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ, που θέλει να την ξεπουλήσει.

Εκτός από τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία, το Σωματείο Εργαζομένων στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ στην Εύβοια αποφάσισε να σταματήσει τη λειτουργία του τριβείου, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο σύστημα αποκονίωσης, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες να περιοριστεί η μεταφορά μεταλλεύματος στο εργοστάσιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας