Άρχισε τις εργασίες η τετραμερής διάσκεψη για Συρία. Προηγήθηκε συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν

1069
τετραμερής

Πρωτοφανής και περίεργη είναι η τετραμερής Διάσκεψη για την Συρία που πραγματοποιούν στην Κωνσταντινούπολη οι ηγέτες της Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Τουρκίας.

Εντυπωσιάζει η απουσία των ΗΠΑ αλλά και της Συριακής κυβέρνησης, όπως απορίες προκαλεί η απουσία της ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Σημαντικό, επίσης, ότι η Κουρδική πλευρά δεν έχει κανένα ρόλο!

Κερδισμένη επί του παρόντος η Τουρκία, η οποία αποκτά λόγο στις Συριακές εξελίξεις, ενώ, ταυτόχρονα, κανείς δεν την ενοχλεί που είναι δύναμη εισβολής και κατοχής σε σημαντικό τμήμα της Βόρειας Συρίας.

Oι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης για τη Συρία, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Τουρκίας, άρχισαν στην Κωνσταντινούπολη.

Με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κωνσταντινούπολη, πριν από την έναρξη της τετραμερούς διάσκεψης για την Συρία, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Ο Πούτιν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα σήμερα, ενώ η διάσκεψη μεταξύ των τεσσάρων ηγετών αναμένεται να αρχίσει μετά τη διεξαγωγή διμερών συναντήσεων.

Πρόκειται για την πρώτη διάσκεψη που θα διεξαχθεί για την Συρία, με τετραμερή σύνθεση (Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία).

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Μακρόν

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν. Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ανάγκη επιτάχυνσης των κοινών προσπαθειών υλοποίησης της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία.

«Το σημείο ενδιαφέροντος της τετραμερούς διάσκεψης Ρωσίας-Τουρκίας-Γαλλίας-Γερμανίας που αρχίζει σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, εντοπίζεται σε έναν διακανονισμό για την Συρία. Επίσης, συζητήθηκαν μία σειρά θεμάτων της ατζέντας που θα τεθούν στην διάσκεψη της Κωνσταντινούπολης. Οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των κοινών προσπαθειών για την εξέλιξη της πολιτικής διαδικασίας στην Συρία, συμπεριλαμβανομένων και των ζητημάτων για την συγκρότηση και στελέχωση μιας Συνταγματικής Επιτροπής» ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο προέδρων, έγινε μετά από πρωτοβουλία της γαλλικής πλευράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας