Άρειος Πάγος: Επικυρώθηκε η έκδοση του «Mr Bitcoin» στη Ρωσία

965
άρειος πάγος

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης με την οποία ο Αλεξάντερ Βίνικ, ο αποκαλούμενος Mr Bitcoin, εκδίδεται στη Ρωσία, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, που κατηγορείται.

Ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο εκζητούμενος δήλωσε ότι επιθυμεί την έκδοσή του στη Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής δικαιοσύνης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο με προηγούμενη απόφασή του είχε κάνει δεκτό και το αίτημα των αμερικανικών αρχών για έκδοσή του εκεί.

Τον λόγο πλέον έχει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος και θα αποφασίσει ποια θα είναι τελικά η χώρα στην οποία θα εκδοθεί ο εκζητούμενος.

Αίτημα έκδοσής του, το οποίο θα συζητηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου έχει υποβάλλει στις ελληνικές δικαστικές αρχές και η Γαλλία.

Ο συνήγορος του εκζητουμένου Ηλίας Σπυρλιάδης, μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι  «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας