Εμπλοκή Ελλάδας στους πολεμικούς γκαγκστερισμούς ΗΠΑ, Γαλλίας, Ισραήλ στην Αν. Μεσόγειο

3901
φρεγάτες

Την ώρα που η Ανατ. Μεσόγειος φλέγεται με τις πιο επιθετικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και του Ισραήλ να επιτίθενται τυχοδιωκτικά σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους στη Λατάκεια και την Βόρεια Συρία, συχνά εγγύς ρώσικων στρατιωτικών εγκαταστάσεων, η Ελλάδα με απόφαση της εθελόδουλης κυβέρνησης Τσίπρα και την πλήρη συναίνεση της μνημονιακής και ακροδεξιάς αντιπολίτευσης, εμπλέκεται ευθέως στις πολεμικές περιπέτειες για αλλότριους στόχους και θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Ειδικότερα Ελλάδα και Κύπρος, με το πλήθος των στρατιωτικών τους βάσεων (Σούδα, Ακρωτήρι κλπ) έχουν μετατραπεί σε ορμητήριο των Δυτικών γερακιών για τις επιθέσεις τους και τον σχεδιαζόμενο πόλεμο.

Ήδη η φρεγάτα “Έλλη” βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, και στην πράξη έχει ενταχθεί στην αρμάδα SNMG2 του ΝΑΤΟ, η οποία παρακολουθεί τη ναυτική δραστηριότητα της Ρωσίας.  Η φρεγάτα θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, ενώ γι’ αυτόν ακριβώς τον καιρό οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εντείνουν τους πολεμικούς γκακγστερισμούς και σχεδιάζουν μεγάλη στρατιωτική επίθεση κατά της Συρίας.

Εν τω μεταξύ, στις ακτές του Λιβάνου έχει καταπλεύσει και άλλη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, η «Νικηφόρος Φωκάς», ενταγμένη στην απαράδεκτη αποστολή του ΟΗΕ «UNIFIL», επισήμως με σκοπό το εμπάργκο όπλων σε οργανώσεις που έχουν χαρακτηριστεί «τρομοκρατικές», όπως η Χεζμπολάχ.

Μία ακόμη άλλη φρεγάτα, η «Λήμνος», βρίσκεται 50 με 60 ναυτικά μίλια βόρεια της Αλεξάνδρειας βρίσκεται , μετέχοντας, μαζί και με άλλα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυναμεων (τέσσερα αεροσκάφη «F-16» και ένα «C-130», τρία επιθετικά ελικόπτερα τύπου «AH-64» και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων του Πολεμικού Ναυτικού), στην καθοδηγούμενη από τους Αμερικανούς άσκηση «Bright Star 2018». Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή των πλέον αντιδραστικών δυνάμεων της Μ. Ανατολής, των ΗΠΑ, Αιγύπτου, Ιορδανίας, Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας.

Επιπλέον, τις επόμενες μέρες, μονάδες της SNMG2 θα κληθούν να συμμετάσχουν και στην άσκηση του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού «Ναϊάς».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας